Nu intamplator, unii dintre cei mai renumiti antreprenori din lume sunt, de asemenea, cititori dedicati.

Warren Buffet este unul dintre acestia, care petrece pana la 80% din zi citind. Potrivit credintelor sale, a petrece mai mult timp citind inseamna ca va fi mai putin probabil sa ia decizii grabite sau impulsive.

Buffet nu este singurul care crede in valoarea cuvantului scris. Nume precum Elon Musk, Bill Gates sau Mark Cuban recomanda citirea ca o metoda de generare a sucessului.

Desigur, tipurile de carti pe care le citesti sunt cele care fac diferenta. Daca iti doresti sa dezvolti aptitudini in marketingul digital, vei citi carti care ofera sfaturi in acest sens. Daca iti doresti ca afacerea ta sa creasca, vei cauta o lectura specializata pe performanta in afaceri.Iar daca vrei sa devi un bun investitor cu un IQ financiar ridicat, noi ti-am pregatit o lista cu 7 carti care te vor ajuta sa iei decizii intelepte in investitii:

1. The intelligent investor – de Ben Graham.

Una dintre cartile de top in vanzari, Warren Buffet o descrie ca fiind „cea mai bună carte despre investiții scrisă vreodată”.

Publicata in 1949, The intelligent investor impartaseste secretele si gandurile celui mai mare consilier al secolului al XX-lea. Desi au trecut peste 70 de ani de cand Graham a scris aceasta capodopera, continutul ramane relevant pana in prezent.2. The four – de Scott Galloway

Daca ai o pasiune pentru tehnologie si vrei sa stii cum au reusit cele mai mari companii tehnologice sa produca miliarde de dolari, cartea lui Scott Galloway este cea potrivita pentru tine.

In The Four, Galloway vorbeste despre strategiile marilor companii si dezvoltarea lor de-a lungul timpului.

3. A Random Walk Down Wall Street – de Burton Malkiel

Prin aceasta carte, Burton Malkiel face referire la o ipoteza importanta din peisajul investitional, numita “Random Walk”, care sugereaza ca nimeni nu poate prezice cu adevarat schimbarile pietei bursiere, pentru ca sunt intotdeauna aleatorii.

Dar, daca nu poti prezice schimbarea, cum vei deveni profitabil? Aceasta este intrebarea la care Malkiel raspunde prin A Random Walk Down Wall Street.

4. Blink: Puterea gandirii fara a gandi, de Malcolm Galadwell

Malcolm Gladwell, un reprezentant de renume al expertizei financiare, a scris “Blink” pentru a discuta despre importanta proceselor de gandire si a deciziilor in investitii.

Procesele de gandire sunt un element esential al succesului investitional. Modul in care gandesti determina cat de mult vei risca, ce conexiuni vei face si ce oportunitati vei observa, inainte ca acestea sa dispara.

5. Rule No.1 – de Phil Town

Descrisa drept una dintre cele mai fundamentale carti despre vanzari si investitii, Rule No.1 de Phil Town merita un loc in orice biblioteca.

In aceasta carte vei descoperi de ce conturile de economii nu sunt cel mai bun mod de a-ti proteja finantele si care sunt modurile in care poti lua decizii puternice de investitii ca incepator.

6. The ONLY Investment Guide You’ll ever Need – de Andrew Tobias

Aceasta carte exista de 10 ani, dar este inca relevanta pentru piata actuala. Andrew Tobias a actualizat cartea in 2016 pentru a se asigura ca acopera toate realitatile economice actuale.

Cel mai interesant lucru la aceasta carte este modul in care isi atrage publicul tinta. Autorul foloseste un limbaj practic si accesibil pentru a explica modul in care iti poti folosi banii in avantajul tau si multe alte sfaturi despre vanzari, investitii si economii.

7. The Essays of Warren Buffett, de Lawrence A. Cunningham

Buffet este considerat pe scara larga unul dintre cei mai inteligenti si de succes investitori din toate timpurile. Aceasta carte este un punct de plecare perfect pentru tinerii investitori care doresc sa construiasca o cariera pe acest drum.

Cartea ofera informatii substantiale despre guvernanta corporativa, impactul fuziunilor si achizitiilor, politicile de contabilitate, aspectele fiscale si multe altele, toate fiind explicate intr-un mod pe intelesul tuturor.

Stiintific, cercetarile arata ca lectura schimba in mod activ creierul. Iti intareste abilitatile de rationament, imbunatateste memoria si promoveaza un coeficient de inteligenta mult mai mare comparativ cu cei care nu citesc.

Aceasta lista cu unele dintre cele mai recunoscute carti despre vanzari si investitii va fi de mare ajutor pentru tinerii investitori la inceput de drum si va oferi cunostintele si inspiratia necesara pentru un start promitator!