In perioada februarie – iunie 2024 CODECS organizeaza programul Supply Chain Innovation, Strategy and Management.

Cursul Supply Chain Innovation, Strategy and Management abordeaza sistemele de aprovizionare si distributie (supply chain systems), precum si partile componente ale acestora intr-o maniera integrata, holistica, pornind de la premiza ca pentru eficientizarea acestor sisteme este nevoie de un management coordonat, unitar al tuturor partilor componente. Sunt avute in vedere atat organizatii cu structuri organizatorice foarte ample, dar si companii de dimensiuni reduse.Sunt prezentate mai multe modele teoretice sau practice de sisteme de aprovizionare si distributie, precum si constrangerile si oportunitatile utilizarii in practica ale acestora. De asemenea, cursul abordeaza si relatiile ce iau nastere in interiorul unui astfel de sistem, intre cumparator si furnizor, precum si pe cele dintre organizatiile implicate si analizeaza modalitatile in care aceste relatii pot fi adiministrate si eficientizate prin intermediul parteneriatelor, a echipelor de lucru virtuale sau a altor forme de colaborare.
Totodata, cursul combina intr-un tot unitar partea de strategie organizationala cu cea de proiectare si implementare la nivel organizational a unor sisteme eficiente de aprovizionare si distributie.

Obiectivele principale ale cursului:

  • De a realiza o prezentare cat mai completa a diferitelor tipologii de sisteme de aprovizionare si distributie, precum si a modalitatilor de gestionare eficienta ale acestora.
  • De a arata cum se poate extinde managementul lantului de distributie la intregul ciclu de viata al produsului si care sunt principalele avantaje ale unei astfel de abordari.
  • De a evidentia necesitatea modificarii practicilor manageriale ca rezultat al schimbarilor introduse in sistemele de aprovizionare si distributie.
  • De a explora tensiunile ce pot aparea intre integrarea sistemelor de distributie, pe de o parte si conditiile economice, sociale si de mediu, pe de alta parte.

 

Dupa finalizarea acestui curs, participantii vor fi capabili sa:

  • Inteleaga elementele si principiile care stau la baza proiectarii, implementarii si managementului unui sistem performant de aprovizionare si distributie.
  • Inteleaga rolul esential al unui sistem eficace de aprovizionare si distributie in furnizarea valorii adaugate pentru grupurile interesate de activitatea organizatiei.
  • Utilizeze o gama larga de tehnici calitative si cantitative pentru evaluarea si predictia performantelor unui sistem performant de aprovizionare si distributie.

Cui se adreseaza cursul:

Cursul este util persoanelor care detin o functie de manager de logistica, dar si celor care aspira la o astfel de pozitie manageriala.
De asemenea, se adreseaza managerilor sau personalului de executie care isi desfasoara activitatea in alte arii functionale de management decat aprovizionarea si distributia, dar care doresc sa-si imbunatateasca cunostintele in acest domeniu.

Metoda de studiu:

Sistemul de invatamant „Open Learning” imbina studiul individual, cu lucrul in echipa in cadrul tutorialelor si Scolii Rezidentiale; cursantii vor studia materialele de curs, vor rezolva studiile de caz si vor intocmi lucrari obligatorii de evaluare, dupa un program bine stabilit si prezentat in Calendarul cursului. Totodata, fiecare cursant va face parte dintr-o grupa tutoriala si va beneficia de asistenta acordata de un tutor. Acesta ii va ajuta sa inteleaga mai bine notiunile din materialul de curs, le va oferi indrumari si sfaturi; va citi, nota si comenta lucrarile efectuate de cursanti.

Evaluarea cunostintelor dobandite:

Cursantii vor intocmi 3 lucrari, pe care le vor transmite tutorului spre evaluare si feedback. Cursul se finalizeaza prin sustinerea unui examen scris.

Detaliile evenimentului

Candfebruarie – iunie 2024

Unde

Sediul CODECS sau online

Infiintata in 1993, CODECS este compania cu cea mai bogata traditie in domeniul educatiei de business din Romania, avand peste 20 de ani de experienta in livrarea de programe de pregatire profesionala si personala a adultilor. Alaturi de o prestigioasa universitate din Marea Britanie CODECS a oferit programe de dezvoltare manageriala pentru mai bine de 20.000 de cursanti din intreaga tara, manageri de top in cele mai importante companii din Romania.