Cultura organizațională este într-o continuă transformare, mai ales în urma pandemiei de COVID-19, când majoritatea companiilor și-au schimbat complet modul în care se raportează la ce înseamnă un mediu de lucru motivant. Deși pare simplu de definit ce înseamnă un mediu de afaceri sustenabil în care cultura organizațională se poate dezvolta într-un mod natural, lumea businessului este competitivă și este esențial ca o companie să se alinieze noilor standarde.

Conceptele de sustenabilitate și productivitate au devenit parte integrantă a activităților curente ale unei companii și, nu în ultimul rând, ca strategie de PR și imagine publică. Sustenabilitatea aduce numeroase beneficii pe termen lung din punct de vedere financiar. Sustenabilitatea unei afaceri se poate realiza într-o mulțime de moduri, dar scopul final este același: asigurarea durabilității afacerii, indiferent care este contextul în care aceasta evoluează.  

Crearea unui mediu de lucru sigur și sustenabil pentru angajați 

Parcurile de business și spațiile de birouri în care ne desfășurăm activitatea contribuie semnificativ la starea de bine a angajaților. Acest lucru se reflectă în construirea unor echipe de succes, la productivitatea crescută a angajaților și la dezvoltarea sustenabilă a unei companii.

Crearea unui mediu de lucru sigur, sustenabil și modern, în care inovația este aplicată și integrată în mod natural în toate activitățile, este un criteriu esențial pentru ca angajații să fie motivați și performanți, în cele mai bune condiții.Nevoia asigurării unui mediu sigur și confortabil în cadrul organizațiilor a dus la apariția pe piață a certificării IMMUNE Building Standard™, dezvoltată de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property. Acest standard reprezintă o soluție inovatoare care are rolul de a proteja sănătatea clădirilor de birouri. Certificarea IMMUNE™ se bazează pe 135 de criterii, tehnologii, dispozitive, echipamente, personal și facilități moderne care oferă proprietarilor de clădiri de birouri instrumentele necesare pentru a monitoriza starea de sănătate a spațiilor de lucru.

Inovația, sustenabilitatea și tehnologia sunt deja o realitate în parcurile modern de business, iar acestea sunt implementate pentru a oferi angajaților un mediu de lucru care să faciliteze productivitatea și îmbunătățirea activității companiilor. 

Crearea de spații de birouri aproape de natură 

Parcurile de business se aliniază treptat la cerințele unui mediu de lucru modern, inovator, sigur și confortabil pentru companii și angajați. Conceperea clădirilor moderne de birouri se face având în vedere cele mai noi tehnologii și standarde de siguranță. Acestea au devenit destinații urbane în adevăratul sens al cuvântului, unde sistemul de co-working poate fi implementat într-un mod natural.Un mediu de lucru inovator înseamnă mai mult decât birouri în care angajații își desfășoară activitatea. Este nevoie de îmbunătățirea standardelor vieții profesionale din toate punctele de vedere. În acest context, YUNITY Park este un exemplu de parc de business care are la bază inovația și grija față de starea de bine a angajaților. Pe termen lung, aceste acțiuni înseamnă productivitate mai mare, sustenabilitate și afaceri de succes.

În acest campus inovator, va exista și o pădure urbană, care are rolul de a aduce natura mai aproape de angajații care doresc un mediu de lucru diferit. De asemenea, YUNITY Park va pune la dispoziție spații pentru evenimente și pentru lucrul în aer liber.

Pe perioada verii, angajații vor putea să lucreze și să ia masa pe o terasa exterioară versatilă, în mijlocul unui spațiu verde relaxant. Acest proiect include și spații de co-living și de co-working, un centru de conferințe cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri și zone de recreere, divertisment, fitness, socializare și relaxare.

Inovația, siguranța și sustenabilitatea sunt criterii esențiale pentru ca o companie să se dezvolte și pentru a avea succes în afaceri. De aceea, este important ca organizațiile să adopte soluții pe termen lung pentru a motiva angajații și pentru a avea succes pe o piață dinamică, în continuă schimbare.

Sursa foto: Shutterstock