Dacă vrei să îți deschizi un cabinet dentar, atunci știi, cu siguranță, că ai nevoie de un autoclav pentru a putea primi autorizațiile necesare funcționării.

Pentru cei mai mulți dintre specialiști – mai ales, pentru cei care se află la început de drum – alegerea unui autoclav eficient se dovedește a fi o misiune destul de dificilă.

Așadar, cum alegi autoclavul în mod corect, astfel încât, să te asiguri că ai optat pentru un produs cu specificații și caracteristici tehnice care să se ridice la înălțimea așteptărilor tale?

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta în ceea ce privește alegerea unui autoclav: preț, detalii tehnice, capacitate ș.a.m.d.



  • Acordă o atenție sporită procesului de selecție, astfel încât să ții cont de particularitățile tehnice ale produsului

De regulă, stomatologii sunt interesați ca sterilizatorul autoclav să aibă un consum minim de energie. Pe piața de profil există aparate de sterilizare performante, dar care au totuși un consum mic de energie.

În plus, calitatea aerului trebuie să fie verificată în mod constant prin intermediul rulării unor programe de testare – ce poartă denumirea de Bowie Dick și Helix.

Printre recomandările specialiștilor se află achiziționarea unui aparat care să fie prevăzut cu astfel de programe de testare a calității aerului și cu vacuum fracționat, imprimantă internă.



  • Nu alege produsul doar în funcție de prețul autoclavului!

Știm doar cât de important este să ne încadrăm în bugetul stabilit, având în vedere că avem nevoie de o mulțime de alte echipamente pentru cabinetul nostru, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să neglijăm celelalte aspecte.

În funcție de brand, producător și specificații tehnice, costul unui autoclav pornește de la 4000 RON, depășind adesea chiar 120.000 RON (în cazul sterilizatoarelor industriale).

  • Ține cont de capacitatea aparatului!

Fiecare cabinet sau clinică dentară are la dispoziție un anumit spațiu de care dispune. Poți opta pentru sterilizatoare autoclave care să se plieze pe nevoile cabinetului tău stomatologic.

Așadar, poți găsi autoclave cu dimensiuni mici – cu o capacitate de 7 litri (pentru aproximativ două tăvi) și sterilizatoare cu o capacitate medie între 7-23 de litri.

Autoclavul Bluetech Clasa B cu Printer

Așadar, dacă te afli în căutarea unui autoclav cu atribute eficiente, poți apela cu încredere la magazinul online Dentex – unul dintre cele mai apreciate din domeniu. Din portofoliul său fac parte produse și echipamente cu specific stomatologic, ideale pentru implantologie, restaurări dentare și pentru lucrul în laborator.

Aparatul autoclav Bluetech Clasa B cu Printer, apreciat pentru calitatea sa superioară, are următoarele specificații tehnice:

  • Vacuum fricționat;
  • Imprimantă internă;
  • Pompă de vacuum;
  • Volum 17 sau 23 litri;
  • Greutate: 65 kg;
  • Posibilitatea efectuării testelor Bowie Dick și Helix;
  • Dimensiuni interioare – 240×440;
  • Dimensiuni exterioare – 760x640x475

Necesitatea sterilizării instrumentelor dentare nu a fost niciodată mai mare, având în vedere riscurile ridicate de infecții care se află în unitățile medicale.

Mai mult decât atât, aflându-se pe lista reglementărilor aflate în vigoare, achiziționarea unui autoclav devine extrem de importantă pentru un medic stomatolog.

Din acest motiv, trebuie să acorzi o atenție deosebită criteriilor de selecție atunci când alegi aparatul autoclav, pentru a putea desfășura activitatea stomatologică în cele mai optime condiții!