La inceputul fiecarei primaveri terasa capata din nou atentia. Trebuie sa o amenajezi astfel incat sa iti permita sa petreci orele de relaxare din timpul verii acolo. Daca inca nu te-ai decis cum ai putea sa amenajezi terasa atunci noi iti propunem stilul rustic, un stil mereu la moda si preferat de foarte multi oameni. Caracterizat de vegetatie luxurianta, elemente decorative naturale si pardoseli de poveste, este un stil pe care nu ai cum sa nu il apreciezi.

Terasele in stil rustic sunt foarte atractive si au un farmec aparte, asadar, vei putea sa te bucuri din plin de un spatiu exterior care sa iti incante privirile.

 

Adopta un stil

Poti amenaja o terasa exact asa cum doresti, dar daca optezi pentru stilul rustic atunci in mod clar trebuie sa tii cont de cateva elemente importante. In primul rand trebuie sa folosesti cat mai multe elemente naturale, decoratiuni in tonuri calde, tesaturi brute si parchet din lemn de exterior care sa puna in valoare intregul stil de amenajari. Poti sa transformi foarte usor spatiul cu putina imaginatie si respectand caracteristicile stilului. 

Infrumuseteaza terasa cu elemente naturale

Un stil de amenajare rustic pentru spatiul exterior inseamna sa te folosesti de cat mai multe elemente naturale precum ghivece cu flori amplasate in puncte strategice, instalarea unei mini fantani cu apa curgatoare, decoruri cu pietre si muschi, dar si multe alte astfel de decoratiuni care le poti gasi peste tot iar cu putina imaginatie le vei putea incorpora in spatiul exterior.

 Foloseste elemente decorative

Intre toate elementele utilizate trebuie sa existe un echilibru. Proportioneaza elementele decorative utilizate astfel incat spatiul sa capete personalitate proprie si sa nu para incarcat. Pentru obtinerea unui stil rustic excelent amplaseaza decoratiunile astfel incat sa aiba un aspect cat mai natural si firesc.

 

Alege o pardoseala care sa te serveasca pentru cat mai mult timp

Pentru a pune in valoare un stil de amenajare rustic, dar si sa te bucuri de terasa ta pentru cat mai mult timp trebuie sa alegi o pardoseala care sa iti ofere din plin acest lucru. In ultimii ani, unul dintre cele mai utilizate tipuri de pardoseli este reprezentat de deck exterior. Acesta poate sa reziste foarte bine chiar si in conditii de umiditate. Este o pardoseala care poate sa iti ofere foarte multe avantaje. Acest deck exterior este fabricat din lemn exotic de cea mai buna calitate, adaptat la mediu.

Incadrarea spatiului exterior al terasei o poti face cu lambriuri din lemn care sunt si ele foarte populare si ofera numeroase avantaje. In plus, se incadreaza perfect in decorul rustic pe care tocmai l-ai creat.

 

Foloseste luminite pentru o terasa de vis

Nu uita la final de iluminat care este foarte important pentru a putea utiliza terasa chiar si atunci cand te prind orele tarzii afara. Pentru a oferi intregului decor un aspect feeric poti sa agati luminite sau ghirlande luminoase. Acestea vor transforma locul intr-un timp foarte scurt iar lumina indirecta proiectata spre diferite elemente va transforma terasa ta intr-un loc perfect in care sa iti petreci timpul.