Angajarea proaspetilor absolventi este un subiect de interes. Inteligenti si gata de a se afirma, noii absolventi pot insufla gandirea deschisa, de tip nou, revigoranta la tine in companie. Totodata, ei sunt pusi la curent cu noutatile din domeniu, sunt usor de format si gata sa dea tot ce au mai bun la inceput de cariera.

Tom Gimbel, patronul afacerii LaSalle Network, o companie specializata in resurse umane, spune ca sunt patru modalitati prin care se poate face recrutarea si angajarea proaspetilor absolventi de top, care pot imbunatati afacerea ta.

1. Ia legatura cu ei.

Inainte de angajarea proaspetilor absolventi, acestia trebuie sa stie despre tine. Poti vorbi cu conducerea universitatii din cadrul careia vrei sa faci angajarea proaspetilor absolventi sa iti faca job-ul pe care il oferi cunoscut. Astfel, viitorii proaspat absolventi te vor cauta pe tine. Totodata, intereseaza-te de studentii de top, pe care i-ai dori la tine in firma. Poti cere ajutorul profesorilor pentru recomandari.2. Vinde-ti povestea.

Job-ul pe care tu il oferi sau compania pe care o detii s-ar putea sa nu fie exact job-ul de vis pentru absolventi. Gimbel spune ca daca afacerea ta consta in ambalarea carnii, s-ar putea sa nu sune chiar cea mai buna oportunitate, dar daca patronul este absolvent de Harvard, a facut o gramada de bani si a revolutionat procesele de impachetare a carnii, suna altfel. Aceasta este povestea pe care trebuie sa o vinzi.

3. Subliniaza faptul ca pot avea un impact mare.Cu atat mai mult daca ai o afacere mica, poti accentua in procesul de recrutare, faptul ca ei se pot afirma cu mult mai mare lejeritate. Daca esti detinatorul unei companii mari, subliniaza renumele tau care va fi ulterior asociat cu CV-ul lor.

4. Traseaza-le o cale de afirmare.

Bineinteles ca nu ii vei pune direct in functii de conducere, iar din acest motiv, ei s-ar putea simti folositi. Arata-le cat mai clar cum poate evolua cariera lor la tine in firma si convinge-i ca nu vrei sa ii tii pe loc.