Fiind de regula asociate cu mandria profesionala, putem intalni haine medicale intr-o intreaga varietate de domenii de activitate. Astfel, de la asistenti la doctori si de la chimisti la veterinari, toate aceste persoane au nevoie de haine medicale pentru a-si duce la bun sfarsit prestatia in campul de munca specific. Poate ca acesta este si motivul pentru care, de multe ori, acesti adevarati profesionisti ies in evidenta si ne castiga respectul si admiratia de fiecare data.

Cu toate acestea, pentru echiparea angajatilor, va trebui sa tinem cont de o serie de criterii importante, care vor face alegerea costumelor si hainelor medicale mult mai usoara! Astfel, persoana angajatoare are la indemana mai multe optiuni, care variaza de la culoarea hainelor sau a halatelor medicale, pana la alegerea emblemei sau logo-ului respectivei clinici. Prin urmare, exista foarte multe optiuni, de la haine medicale in culori precum alb, albastru, verde, roz etc, pana la personalizarea acestora cu ajutorul metodelor de broderie, serigrafie sau termotransfer.

Un alt aspect important, subliniat si in Codul pentru Siguranta si Sanatatea la locul de munca, este ca echiparea angajatilor cu haine medicale necesare activitatii desfasurate este in intregime responsabilitatea angajatorului.

Totusi, dincolo de aceste detalii de natura estetica, care tin mai degraba de imaginea profesionala, echiparea cu haine medicale de calitate reprezinta o masura de igiena si de securitate la locul de munca! Prin urmare, iata ce trebuie sa stii despre aceste articole vestimentare, inainte de a le achizitiona.



Majoritatea persoanelor din campul medical cunosc faptul ca, in acest mediu, igiena este intotdeauna pe primul loc. Din acest motiv, desfasurarea activitatii profesionale la locul de munca in hainele de strada nu este permisa. Prin urmare, aceste persoane necesita tinute specifice, precum haine medicale, care sa ii protejeze de factorii externi, precum diverse substante (sange, medicamente, solutii chimice etc), dar si pentru a se proteja impotriva microbilor.

Asadar, hainele medicale trebuie sa fie confectionate din materiale rezistente si durabile, care pot face fata spalarilor repetate, precum tercotul, un amestec de fibre artificale si naturale, in proportii variabile.

De asemenea, avand in vedere ca orice medic sau asistent se poate confrunta zilnic cu situatii speciale, hainele medicale trebuie sa fie confortabile, atat din punct de vedere termic, cat si in privinta mobilitatii. Acest lucru este valabil si pentru farmacisti sau biochimisti, care deseori trebuie sa manevreze cutii cu substante sau alte obiecte de dimensiuni mari.



Astfel, cel mai potrivit material de fabricatie, care sa confere atat mobilitate, cat si confort, este tercotul, cu un procentaj de 35% fibre de bumbac si 65% fibre din poliester. Aceste procentaje ajuta la pastrarea aspectului uniformelor si halatelor medicale, asigurand atat o libertate foarte buna de miscare, dar in acelasi timp retinand si transpiratia, ceea ce face ca aceste haine medicale sa fie ideale in orice context sau anotimp.

Pentru a alege standarde inalte de siguranta si calitate, alege ProtectKronos, producator si furnizor de haine de lucru, echipamente de protectie, haine medicale si accesorii, la preturi negociabile. Toate aceste articole beneficiaza de certificare Rocert (conform cerintelor standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008).