Cea mai importanta caracteristica a gadgeturilor si dispozitivelor inteligente pe care le folosim zilnic este portabilitatea, astfel incat suntem insotiti permanent de nevoia de reincarcare a acestora. Din pacate, poti ramane fara baterie la tableta, casti wireless sau smartphone ori de cate ori nu te afli in apropierea unei surse de alimentare cu energie electrica. Calatoriile lungi cu trenul, avionul sau autocarul, excursiile la munte sau iesirile la plaja te pot pune in aceasta situatie nedorita.

Rezolvarea acestei probleme este una pe cat de simpla, pe atat de eficienta: poti utiliza o baterie externa. Pentru a putea viziona pana la capat serialul preferat sau pentru a putea asculta intreg playlist-ul pe care l-ai facut pentru respectiva calatorie, o baterie externa iti poate reincarca telefonul sau castile oricand ai nevoie. Sunt momente, insa, cand chiar si acumulatorii portabili clasici au lipsuri, precum situatia in care vrei sa incarci simultan mai multe device-uri sau doresti o incarcare foarte rapida a unui dispozitiv pe care-l folosesti intens.

Fiindca cererea este extrem de diversificata, powerbank-urile si-au adaptat constant caracteristicile si au adaugat permanent noi functii pentru a putea tine pasul cu nevoile specifice ale utilizatorilor moderni. Asadar, dimensiunile, forma si capacitatea de stocare a energiei pot varia de la o baterie externa la alta. Unele tipuri de acumulator portabil pot fi reincarcate de lumina soarelui, in timp ce altele pot oferi multiple porturi USB cu functii de incarcare rapida. Daca esti in cautarea functiilor speciale sau vrei ca powerbank-ul sa te poata insoti pretutindeni, poti alege un model de baterie externa cu LED-uri sau unul rezistent la apa, praf si socuri.

Varietatea de acumulatori externi este atat de mare incat cu siguranta vei gasi ceva ce se potriveste perfect necesitatilor si obiceiurilor tale de utilizare. In randurile de mai jos vei putea gasi 3 modele de baterie externa oferite de site-ul GadgetWorld.ro, modele ce pot corespunde diverselor situatii in care te afli:

  1. Baterie externa 12000 mAh cu lanterna si LCD. Acest model de capacitate mare iti poate reincarca simultan doua dispozitive, iar unul dintre port-urile USB ofera functia de incarcare rapida (2.1A), utila in momentele in care una dintre aplicatiile folosite pe smartphone consuma energie intr-un ritm ametitor. Ecranul LCD iti va arata informatiile utile referitoare la nivelul de energie si viteza de incarcare, iar lanterna iti va fi de folos in serile cand vrei sa nimeresti yala cu cheia sau cand cauti ceva pe sub canapea.
  1. Baterie externa solara 8000 mAh. Acest model de acumulator portabil este un mix reusit intre o baterie externa si un panou solar, astfel incat iti va permite sa folosesti energia regenerabila a soarelui pentru a incarca orice dispozitiv care afiseaza beculetul rosu. In plus, poti conecta simultan doua device-uri, iar carcasa acestui powerbank asigura protectie impotriva stropilor de apa.
  1. Baterie externa 7600 mAh Kruger&Matz Metalica. Daca majoritatea modelelor de acumulatori portabili ofera protectie impotriva apei si design “sport”, acest powerbank este ideal pentru tinuta “business”. Astfel, prin eleganta liniilor, dimensiunile reduse si textura speciala, acest model de baterie externa este ideal pentru cei ce prefera obiectele rafinate. In plus, poti conecta simultan doua dispozitive, dintre care unul va beneficia de reincarcare rapida (2.1A).