In viata agitata a unui lider apar tot felul de evenimente care il solicita foarte mult, emotional si profesional, asa incat exista situatii cand acesta poate sa esueze sa isi puna in aplicare ideile, fie din lipsa de implicare, fie din incompetenta sau deoarece a ales o strategie gresita.

Potrivit Business Insider, un antreprenor adevarat trebuie sa munceasca foarte mult pentru a impune stilul sau echipei pe care o coordoneaza, asa ca acesta trebuie sa demonstreze ca este capabil sa identifice noi metode sa isi creasca perfomantele in munca, atat la birou cat si in afara acestuia.

Unii dintre antreprenori fac greseala de a crede ca obtinerea unor anumite rezultate bune inseamna ca au calitati de exceptie, insa exista si multe cai prin care acestia se pot submina singuri. De exemplu, expertii vorbesc despre pierderea increderii celor mai importanti membri ai staff-ului, in cazul in care vei ajunge in situatia de a nu actiona asa cum ai spus la un moment dat.

De aceea este recomandat sa nu faci promisiuni pe care nu le poti tine, fie ca sunt mari sau mici, deoarece aceasta este o cale sigura catre esec. Daca esti egoist, nu te gandesti deloc la oamenii tai, in loc sa fii un adevarat lider vei fi doar un sef neinteles, atunci lucrurile stau chiar mai rau, scrie Business Insider.Evita pe cat posibil sa fii neprietenos cu subordonatii tai!

Scopul tau este sa lauzi fiecare membru din echipa ta, nu sa iti aduci tie laude pentru ceea ce vei obtine. De aceea, este bine sa pui nevoile angajatilor inaintea celor proprii si sa incerci sa le oferi suport in asa fel incat acestia sa se ajute ei insisi. Daca iti vei petrece o mare parte din timp laudandu-te cat esti tu de bun, nu faci decat sa-ti tragi in jos echipa.

O alta carenta de leadership este data de lipsa concentrarii si de indecizie. Trebuie sa tii cont de faptul ca sarcina ta ar trebui sa fie una simpla si directa pentru ca echipa ta sa o poata duce la bun sfarsit.Este necesar sa fii foarte clar in ceea ce priveste caile de urmat pentru atingerea scopurilor propuse, in asa fel incat si cei din echipa ta sa le poata atinge. In acest sens, este bine sa iti construiesti o strategie lunara si trimestriala, sa stabilesti obiective si scopuri pe care fiecare membru trebuie sa le atinga in timp.

Evita pe cat posibil sa fii neprietenos cu subordonatii tai! In cazul in care nu esti intelegator, iar angajatii tai trebuie sa faca mari eforturi pentru a discuta cu tine, vei lasa o impresie proasta de fiecare data.

Specialistii citati de Buisness Insider apreciaza ca in momentul cand un lider devine prietenos cu oamenii sai, acesta va lasa o impresie buna si va obtine suportul acestora in momentele mai dificile cu care se va confrunta.

Daca iti lipseste creativitatea vei avea parte de probleme! Tot timpul va trebui sa reprezinti un adevarat model pentru angajatii tai in ceea ce priveste pasiunea de care dai dovada atunci cand vrei sa atingi un tel. Da-le voie oamenilor tai sa gandeasca liber, dar fa in asa fel incat sa le arati ca si tu poti gandi asa.

Un lider adevarat stie sa isi pregateasca miscarile dinainte, ca un profesionist al sahului! Anticipeaza evolutiile pietei in care activezi, motiveaza-ti oamenii sa fie practici, creativi si eficienti si nu vei fi departe de succes. Chiar daca vei avea si perioade mai grele, este important sa continui sa iti conduci echipa drept inainte, iar implicarea ta ii va determina si pe ceilalti sa aiba o atitudine practica si sa isi indeplineasca sarcinile trasate de tine.

Mihai Matei

 

Ai o functie de conducere si vrei sa iti eficientizezi relatia asupra echipei?

Vrei sa inveti cum sa iti conduci echipa si mai bine si sa obtii, alaturi de ea, rezultate remarcabile?

Vrei sa inveti sa fii un lider pentru cei din jurul tau, chiar daca nu lucrezi intr-o pozitie de conducere?

Atunci te asteptam la trainingul „Liderii de fac, nu se nasc”! Mai multe detalii gasiti aici.