Restaurantele sau magazinele care opereaza utilizand produse alimentare, dar si orice alta unitate comerciala care ofera clientilor produse de acest fel, trebuie sa ia masuri clare pentru a-si proteja produsele de degradare. Dintotdeauna, cea mai eficienta modalitate de protejare a alimentelor a fost pastrarea lor la temperaturi foarte reduse. In acest sens, utilizarea de instalatii frigorifice a fost mereu obligatorie pentru o activitate de comert responsabila, care sa protejeze atat prospetimea produselor, cat si sanatatea consumatorilor. Atunci cand te lansezi in business, insa, trebuie sa stii ca instalatiile frigorifice utilizate pentru magazine sau restaurante nu sunt deloc similare cu o combina frigorifica pe care o utilizezi in propria locuinta.

In acel cez, tot ce trebuie sa faci este sa conectezi aparatul la electricitate, iar el iti va proteja mancarea si o va mentine la temperaturi scazute fara mari probleme. In schimb, instalatiile frigorifice folosite la nivel industrial sunt mult mai complexe si trebuie montate si intretinute de adevarati profesionisti, experimentati in domeniu. Cu ajutorul acestui articol, vei putea afla mai multe despre utilitatea acestor instalatii si ce implica un montaj care sa maximizeze eficienta aparatelor frigorifice dintr-o unitate.

Cum poate fi maximizata eficienta unor instalatii frigorifice

Instalatiile frigorifice sunt utilizate de magazine si restaurante, pentru a mentine produsele alimentare sau bauturile intr-o stare cat mai buna, pentru o perioada cat mai indelungata de timp. Asa cum este si cazul unor instalatii frigorifice destinate utilizarii in apartamente sau case, si cele de dimensiuni mari, folosite la nivel industrial, functioneaza pe baza de curent electric si pot fi mai mult sau mai putin eficiente din punct de vedere al consumului. Conteaza foarte mult modul in care instalatia frigorifica este montata. Daca montajul este realizat de o echipa de profesionisti experimentati, atunci consumul de energie va fi minimizat, precum si sarcinile electrostatice si de racire. De asemenea, chiar si in conditiile unui consum de energie redus, instalatiile frigorifice montate in mod eficient vor avea o eficienta maximizata si vor putea identifica temperatura optima fara probleme.

Fiind echipamente complexe, de dimensiuni mari si care functioneaza pe baza de energie electrica si agenti frigorifici, aceste instalatii sunt supuse defectiunilor. Depinde, insa, de calitatea montajului daca aceste riscuri sunt asumate pe termen scurt sau lung. Daca montajul este unul care sa asigure conditii de functionare optime, atunci defectiunile vor aparea doar atunci cand durata de viata a echipamentelor a fost atinsa. Un montaj eficient presupune selectarea si integrarea agregatorului frigorific si a agentilor frigorifici.Totodata, le revine celor care monteaza instalatiile frigorifice si responsabilitatea de a-i oferi beneficiarului informatii extrem de clare si detaliate despre modul in care sistemele pot fi controlate si monitorizate. Acest aspect este foarte important, deoarece determina modul de functionare pe termen lung a aparatelor. Atunci cand administratorul unui restaurant decide sa instaleze instalatii frigorifice la nivelul unitatii, compania pe care o contracteaza se obliga sa monteze echipamentele necesare si sa le puna in functiune, dar si sa ofere asistenta cu privire la modul cel mai eficient in care ele pot fi utilizate pe termen mediu si lung.

Ce faci daca vrei sa montezi instalatii frigorifice de calitate in magazinul tau

In cazul in care detii un magazin sau un restaurant care comercializeaza produse alimentare ce necesita depozitare la temperaturi scazute, trebuie sa stii ca ai optiunea de a apela la servicii de instalare asigurate de companii experimentate in domeniu. O astfel de companie este Frigotehnics, care asigura instalarea si punerea in functiune a vitrinelor frigorifice, instalatiilor frigorifice industriale, camerelor frigorifice, instalatiilor de climatizare si a instalatiilor frigorifice pentru supermarketuri si hypermarketuri. Totul, cu ajutorul unor experti autorizati care, prin experienta lor, se vor asigura ca te vei bucura de calitate si siguranta pe termen lung.