Exista situatii in viata unui angajat cand acesta doreste sa isi caute un nou loc de munca, insa nu stie cum sa procedeze ca sa se fereasca de ochii indiscreti ai sefilor sau cei ai colegilor. Trebuie ca pastrarea discretiei sa se faca in aceasta situatie cu maxima atentie, iar firma pentru care lucrezi in prezent, ar fi bine sa nu afle intentiile tale. Sunt cateva aspecte importante de care ar trebui sa tii cont, daca nu vrei sa fii concediat, atunci cand iti cauti un nou job si vrei sa parasesti compania.

In cazul in care vei utiliza echipamentele si resursele firmei pentru care lucrezi cu scopul sa iti cauti un alt job este ca si cum ti-ai cere singur excluderea din organizatie, sustin specialistii in HR citati de site-ul CareerCast.com.

Trebuie sa te gandesti bine si sa nu comiti nici o greseala, pentru ca angajatorul ar putea fi cu ochii pe tine. Tine cont de faptul ca exista niste reguli de care trebuie sa tii cont!

De exemplu, este recomandat sa nu utilizezi deloc e-mailul de serviciu pentru a  contacta firmele de recrutare! Incearca sa folosesti o adresa personala, iar daca iti sta in gand sa iti verifici de pe calculatorul de la firma conturile pe care le ai pe diferite site-uri de joburi, trebuie sa stii ca activitatea ta online poate fi usor verificata.Conform sursei citate, chiar daca ai cativa colegi mai apropiati, este bine sa eviti sa discuti cu acestia despre decizia ta si sa fii cat mai discret cu putinta referitor la intentiile tale. Este greu ca acestia sa reziste tentatiei de a comunica decizia catre alti colegi sau chiar sefi, iar lucrurile ar putea lua o intorsatura nu tocmai placuta pentru tine.

Trebuie sa fii atent cui ii impartasesti ca te afli in cautarea unui nou job!

Daca esti apelat de o firma de recrutare, fii atent cum raspunzi la apelurile telefonice! Chiar daca esti incantat ca tocmai ai fost chemat la un interviu de angajare la o companie la care iti doreai sa ajungi, este bine sa nu te exteriorizezi si sa fii cat mai prudent!Trebuie sa descoperi un loc mai retras si mai ferit de colegi sau sa le soliciti recrutorilor sa revii tu cu un telefon, atunci cand vei putea. Nu este bine nici sa te ascunzi precipitat si rapid de colegii tai de birou, deoarece vei atrage suspiciunile acestora cu privire la comportamentul tau.

Daca iti vei posta CV-ul pe un site de recrutare de personal, fa acest demers asa incat sa nu poata fi gasit de orice coleg sau sef! In cazul in care CV-ul tau poate fi gasit destul de lejer, s-ar putea sa ai probleme cu seful tau actual. Trebuie sa tii cont de faptul ca este foarte posibil ca firma la care lucrezi sa dea peste CV-ul tau, atunci cand se afla in cautarea unor angajati pentru diferite pozitii.

Abtine-te sa sustii interviuri in timpul programului, mai ales ca exista sansa ca sefii tai sa isi dea seama ca mergi la o astfel de discutie pentru angajare, daca te vei prezenta la munca imbracat mai prezentabil decat de obicei si ajungi sa te invoiesti pentru cateva ore in jurul pranzului, de pilda. Specialistii recomanda sa iti stabilesti interviul pentru noul job la inceputul programului tau de la firma sau dupa ce se finalizeaza ziua ta de lucru, daca este posibil acest aspect.

In cazul in care vei fi sfatuit sa postezi un anunt pe o retea de socializare cu privire la faptul ca te afli in cautarea unui job, fa acest demers cu discretie. Chiar daca vrei sa pleci din firma, trebuie sa fii precaut cui ii impartasesti ca te afli in cautarea unui nou job. Printre contactele tale de pe LinkedIn, Twitter sau Facebook se afla si sefi sau colegi care vor vedea la un moment dat anuntul cu ceea ce cauti.

Riscul ca anuntul tau sa ajunga la cei care te coordoneaza este foarte mare si trebuie sa gasesti metode sa fii cat mai discret pentru a evita problemele si pentru a-ti gasi un job cat mai rapid!

 

Mihai Matei

 

Vrei sa inveti de unde si cum poti sa atragi talent de top in compania ta?

Vrei sa recunosti de fiecare data un potential angajat potrivit si unul nepotrivit?

Vrei sa nu mai pierzi timp si bani din cauza recrutarilor ineficiente?

 Atunci te asteptam la Trainingul 

“Cresterea Eficientei In Procesele De Recrutare”. Mai multe detalii, aici!