O lista de practici utile de dezvoltare personala este intotdeauna binevenita. Poti gasi noi cai pe care le poti urma spre a evolua.

1. Citeste in fiecare zi

Citeste. Cartile reprezinta o doza concentrata de intelepciune. Sunt sursele imaginatiei, a creativitatii si mijloacele de transport spre largirea orizontului. Ele ne dezvolta intr-o maniera extraordinara pe atat de multe niveluri. Nu ezita sa citesti orice iti “pica in mana”, dar fii totusi cu urechile ciulite dupa recomandari de la oameni mai pregatiti decat tine. Asta e reteta sigura pentru evolutie si pentru dezvoltare personala.

2. Gaseste-ti un nou hobby

Pe langa hobby-urile tale cu care deja esti obisnuit, crezi ca exista ceva ce ti-ar mai putea starni interesul? Vreun sport nou? Arta?

Noul tau hobby poate fi de asemenea unul recreational, ca de exemplu gatitul prajiturilor, dansul, degustarea de vinuri, web design, etc. A invata ceva nou necesita adaptarea la unele aspecte noi, a te mula pe niste obiceiuri noi atat la nivel fizic, cat si mental si emotional, asadar inseamna un pas catre dezvoltare personala.

3. Provoaca

Una dintre cele mai bune metode de a-ti dezvolta aptitudinile este competitia. Fa cuiva o provocare la ce nivel doresti: pierdere in greutate, indeplinirea unui obiectiv, finalizarea unui proiect, imbunatatirea calitatii vietii si altele fixate de tine. Concureaza cu o persoana interesata, apoi concentreaza-te sa castigi. Pe parcurs, vei acumula mai multe atuuri decat ai fi facut-o de unul singur, fara concurenta.4. Fa un curs

Cu siguranta exista diverse curcuri la care te-ai putea inscribe fara vreun efort deosebit. Cursurile sunt o cale minunata de a acumula cunostinte si aptitudini. Nu este necesar sa fie un curs pe termen lung. Seminarele si workshop-urile isi ating scopul la fel de bine.

5. Amenajeaza-ti o camera pentru inspiratie

Mediul in care stai iti influenteaza starea de spirit. De fapt contribuie in mare masura la crearea starii de spirit si a tonusului. Daca obisnuiesti sa stai intr-un mediu care te inspira, vei fi inspirit zi de zi. Asta nu inseamna ca e nevoie sa te apuci de demolari. O simpla vaza cu flori sau un cos cu fructe pot schimba atmosfera mai mult decat ti-ai imagina.