Supreme Council of European Business organizează un eveniment internațional online pe 16 martie 2021, începând cu orele 18:00, care are un subiect puternic în contextul economic actual: reglementările comerciale internaționale din SUA vs. Uniunea Europeană.

            Uniunea Europeană are un regim comercial relativ deschis, care a oferit un stimul pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale cu un număr ridicat de parteneri comerciali. Comunitatea europeană este, de asemenea, parte din piețele globale și se așteaptă ca această strategie să continue deoarece progresul realizat în industrii precum transport și comunicare oferă un stimul suplimentar companiilor din diverse domenii pentru schimbul de bunuri și servicii din întreaga lume.

Pe de altă parte, unele statistici spun că în 2019 exporturile SUA au fost în valoare de 2,5 trilioane de dolari, ceea ce a contribuit cu 11,7% la produsul intern brut. Majoritatea bunurilor fabricate pe care le produce economia SUA sunt destinate consumului intern și nu sunt exportate. Serviciile reprezintă, de asemenea, o mare parte a economiei, iar acestea sunt mai dificil de exportat.

Care sunt diferențele climatice internaționale? Ce ar trebui să ia în considerare antreprenorii atunci când aleg să intre pe o piață nouă? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care cei doi speakeri vor răspunde în timpul conferinței: Mehmet Sumeroglu – Președinte SCEB și George Lakis – Senior Partner Morphosis LLC.Mehmet Sumeroglu a fondat și a gestionat peste zece companii în România și în străinătate, implicându-se în comerțul internațional de când era student. În cei peste 25 de ani de experiență, a dezvoltat relații de afaceri cu peste 80 de furnizori externi din aproximativ 20 de țări de pe cinci continente, cu o valoare a tranzacțiilor comerciale internaționale de peste 600 de milioane de dolari. De asemenea, a lucrat în domeniul construcțiilor ca manager de proiect și consultant în investiții. De curând, colaborează, în calitate de consultant în afaceri, pentru numeroase companii multinaționale din diferite țări europene și non-europene.

George Lakis, de-a lungul carierei sale, a oferit, împreună cu echipa sa, diverse soluții multimedia de vârf pentru ecosistemele de sănătate și educație atât din Florida de Sud, cât și din alte piețe globale. Prin combinarea talentului și a abilităților sale artistice cu inovațiile tehnologice și experiența dovedită în afaceri, George a coordonat proiecte internaționale și a înființat companii care s-au dezvoltat într-o manieră sustenabilă în domenii precum mass-media, medical, învățământ la distanță și multe altele. Pe parcursul carierei sale, George a îmbrățișat cu entuziasm orice tip de provocare și s-a implicat în numeroase activități profesionale și civice.

Acest eveniment va fi online, iar înscrierea se va face prin trimiterea unui e-mail la adresa adriana.cocirta@nomade.ro pentru a primi link-ul de conectare.