Cu toate că nu ne gândim prea mult la sănătate decât atunci când întâmpinăm anumite dificultăți, acest aspect este cel mai important. Pentru a preveni aceste situații neplăcute devine esențial să facem tot posibilul pentru a ne menține sănătatea.

Măsurarea tensiunii arteriale este una dintre măsurile de precauție pe care le poți lua pentru a identifica dacă ai hipertensiune arterială.

În ultimii ani, numărul persoanelor care suferă de această afecțiune a crescut, lucru întărit și de statistici. Nu doar persoanele mai în vârstă sunt diagnosticate cu această boală, ci și adulții sau tinerii se pot lovi de astfel de probleme. Așadar, tensiometrul devine o achiziție importantă – pe care trebuie să o ai în casă.

Ce este tensiometrul și cum îl alegi?Aparatul special conceput pentru a măsura presiunea sângelui la trecerea prin vasele de sânge poartă denumirea de tensiometru.  Cu ajutorul tensiometrelor, îți poți măsura tensiunea arterială și pulsul la nivelul brațului.

În magazinele de specialitate, există o mulțime de tensiometre din care poți alege, iar ele pot fi clasificate în tensiometre aneroide (adică manuale) și tensiometre digitale.

Tensiometrele manuale au manșetă și garou, fiind folosite în trecut în mod frecvent în dispensare și în cabinetele medicale. Un tensiometru aneroid poate fi folosit cu stetoscop sau fără.Tensiometrele digitale pot fi folosite cu ușurință acasă, multe dintre acestea fiind automate, ceea ce înseamnă că manșeta se umflă singură după ce se apăsă pe un buton.

Dacă vrei să achiziționezi un tensiometru, recomandarea noastră ar fi să te orientezi către un tensiometru digital – de braț sau de încheietură.

O altă clasificare a tensiometrelor – de data aceasta, în funcție de locul în care este așezată manșeta – constă în: tensiometre pentru braț și tensiometre pentru încheietura mâinii.

Ambele tipuri de tensiometre funcționează după același principiu, așadar între cele două tipuri nu sunt diferențe. Însă, cei care au anumite afecțiuni în urma cărora vasele de sânge și-au pierdut elasticitatea , au nevoie de un tensiometru pentru încheietură.
Dasco te așteaptă cu oferte excelente de prețuri

Dacă te afli în căutarea unui tensiometru aneroid sau al unui tensiometru digital, poți apela la Dasco. Aici vei găsi o mare varietate de tensiometre profesionale la prețuri accesibile, cuprinse între 70 și 200 de lei.

Iată un mini-top cu cele mai apreciate tensiometre de la Dasco:

Fiind distribuitorul oficial al mărcii de tensiometre PiC Solution, Dasco are în portofoliul său mai multe tensiometre. Așadar, fie că optezi pentru un tensiometru aneroid, fie că alegi să folosești un tensiometru digital, pe dasco.ro poți găsi produsul care să răspundă perfect nevoilor tale:

  • Tensiometru aneroid cu stetoscop PiC Solution Classic Stethomed;
  • Tensiometru aneroid clasic PiC Solution ClassicMed;
  • Tensiometru digital de braț PiC Solution CardioSimple;
  • Tensiometru digital de braț PiC Solution CardioMaxi validat ESH.

Magazinul online Dasco este specializat în comercializarea unor produse farmaceutice sau alimentare a unor dispozitive medicale pentru copii și adulți – toate fac parte dintr-o gamă variată de produse de cea mai bună calitate. De asemenea, pe dasco.ro poți găsi cosmetice și accesorii la un preț decent.