In momentul in care esti de putin timp pe piata, bineinteles ca ai nevoie de marketing intens. Totusi, te poti intalni cu situatia in care oamenii te uita imediat atat pe tine, cat si pe compania pe care tot incerci sa o promovezi. Din pacate, in drumul spre succes, ai nevoie de oameni care sa ramana cu o impresie favorabila puternica si de durata dupa o intalnire cu tine.

Iata cinci modalitati prin care sa ajungi sa fii memorabil, sa faci branding eficient.

  1. Identifica puncte comune.

Oamenii prind incredere in cei cu care au similaritati. Automat, in momentul in care prind incredere in tine, nu te vor uita, ci, dimpotriva, vor reveni la tine. Nu conteaza daca aceste puncte comune tin de vreun subiect controversat si important sau despre culoarea preferata.

  1. Starneste-le interesul.

Sunt foarte multi oameni care pierd orice contact cu interlocutorul din primele zece secunde de conversatie. Cand vorbesti cu prima oara cu cineva, incearca sa te prezinti intr-un mod creativ, care sa il faca pe celalalt sa vrea sa stie mai mult despre ceea ce faci.  1. Gaseste-ti stilul propriu si transforma-l intr-o semnatura.

Nimeni nu spune sa porti pantaloni cu Mickey Mouse, cu toate ca sigur vei ramane in mintea celor din jurul tau. Exista, in schimb, o serie de elemente pe care le poti purta si care sa devina amprenta personala.

  1. Pune multe intrebari.

Pentru a face oamenii sa te placa, adreseaza-le intrebari despre ei si despre activitatea lor. Ei se vor simti bine sa stie ca iti pasa si vor dori sa revina la tine. Ai grija, doar, sa pui intrebari inteligente si interesante.

  1. Foloseste un motiv pentru care sa pastrezi legaturi.

Daca te intalnesti cu cineva pentru doua minute si apoi nu mai ai nicio legatura cu respectiva persoana, si tu ai uita-o. Asadar, daca vrei sa transformi o conversatie de doua minute, intr-o relatie de durata, gaseste un motiv pentru a cere persoanelor respective o modalitate de a le contacta si continua astfel discutiile. 

Autor: Claudia Caraba