sdasAm inceput The House PR Agency din ideea de a lansa o agentie altfel pe piata, de a construi un loc ca nici un altul, un acoperis sub care sa ne simtim cu totii bine, sa lucram intr-o atmosfera primitoare, care sa incurajeze creativitatea si eficienta.

Ca orice antreprenor aflat la inceput de drum, am experimentat si am invatat lectiile de business confruntandu-ma cu anumite situatii. Sunt situatii pentru care nu m-a pregatit nimeni, insa din fiecare am tras o concluzie de dat mai departe:

1. Exista o diferenta intre un multumesc spus din politete si unul spus din suflet, iar mana de ajutor de care ai nevoie si aprecierea vin intotdeauna din partea unor persoane la care nu te-ai fi gandit; la fel si surprizele neplacute.
2. Daca te asteptai sa ai sustinerea prietenilor in business si sa beneficiezi de contactele lor, mai bine lasi asta la coada listei. Ceea ce construiesti tu, alaturi de echipa ta, devine mult mai valid decat orice altceva.
3. Desi se spune ca business-ul este munca, munca si iar munca si ca succesul depinde exclusiv de asta, un dram de noroc si un instinct nativ inseamna enorm la inceput de drum si iti pot schimba traiectoria.
4. Poti construi orice, daca fundatia de la care pornesti este profesionalismul. Ceea ce livrezi, indiferent de conditii, te reprezinta ca agentie. Nu exista dublu-standard de calitate in functie de fee-ul acordat de client, ci doar prioritizare pe task-uri.
5. Autenticitatea vine din valorile la care tii si din principiile pe care le promovezi in cadrul companiei tale, in special cele care definesc oamenii din echipa si care devin comune tuturor.
6. Fiecare schimbare din mediul de afaceri nu este un test de rezistenta, ci doar o noua provocare. Forta inseamna si sa accepti ca ai puncte slabe la care trebuie sa mai lucrezi si poti sa cresti doar daca inveti sa delegi si sa apesi pedala de acceleratie. Puterea este despre a imbratisa noutatea.
7. Uneori e bine sa folosesti memoria selectiva la maximum, ca sa-ti acorzi sansa de a trece cu bine de o perioada grea. Asta nu inseamna sa nu te implici, ci sa iti acorzi posibilitatea de a te detasa de o anumita situatie si de lua cea mai buna decizie, de a privi cu incredere catre ceea ce va urma.