Unii dintre milionarii planetei au avut idei geniale inca de pe bancile scolii, care ulterior le-au adus sume cu multe zerouri in conturi. Printre acestia se afla si americanul Alan Schaaf, care a pus bazele site-ului online de partajare si gazduire a fotografiilor, Imgur. Schaaf a reusit performanta sa obtina fonduri de peste 40 de milioane de dolari din partea unei firme mari din Silicon Valley.

Alan Schaaf era pasionat de computere, iar in anul 2009 a pus bazele afacerii sale intr-o camera de camin a Universitatii din Ohio. Potrivit Business Insider, in ultima perioada tanarul a respins orice oferta din partea investitorilor, deoarece site-ul sau Imgur era destul de profitabil, asa ca afacerea nu avea nevoie de finantare.

Acum, Imgur are 13 angajati, detine circa 130 de milioane de vizitatori unici, iar in fiecare luna paginile au parte de peste 4,5 miliarde de vizualizari. Business Insider scrie ca reteaua de socializare Reddit a fost cea care a introdus prima data acest serviciu foto si inseamna practic o importanta sursa de trafic pentru Imgur.

Acum, compania Yahoo negociaza cu Schaaf pentru a-i prelua afacerea, insa tanarul spune ca strategia sa este aceea de a construi o companie independenta si profitabila.„Cu siguranta nu ar avea sens sa obtinem atatia bani si apoi sa o vindem”, mai precizeaza Alan Schaaf. La inceput, tanarul student din SUA nu a intentionat sa dezvolte afacerea la acest nivel, el fiind in momentul infiintarii firmei un utilizator pasionat de Reddit, destul de nemultumit de paginile web destinate fotografiilor.

Cu ajutorul Imgur, utilizatorii pot incarca imagini si apoi le pot vota si le pot partaja prietenilor lor!

Vazand ca exista multe site-uri pentru gazduirea fotografiilor, dar nu si a imaginilor, s-a gandit sa incerce sa schimbe situatia. Schaaf a declarat ca pentru el, fotografiile sunt total diferite de imagini.„O poza o realizezi cu aparatul foto, asa ca aceasta arata niste obiecte sau persoane. Mai mult, trebuie sa ai acces si la anumite functionalitati”, spune tanarul pentru Business Insider.

Antreprenorul considera ca acestea nu sunt destinate sa fie raspandite pe Internet, asa ca site-ul sau web contine GIF-uri animate si poze virale. Apeland la Imgur, utilizatorii pot incarca imagini si apoi le pot vota si le pot partaja prietenilor lor.

Business Insider mai anunta ca Andreessen Horowitz de la compania Netscape a fost singura persoana care l-a convins pe Schaaf sa investeasca, asa ca pe langa cele 40 de milioane de dolari oferite, compania ajuta Imgur si cu partea de promovare.

Cu toate acestea, tanarul american inca nu crede ca a pus bazele unui imperiu de business si a declarat: „Initial, nici nu ma gandeam sa infiintez o afacere. Nici macar nu stiu daca Imgur putea fi numit atunci un start-up, insa se pare ca avem ceva succes”, a mai afirmat antreprenorul.

Mihai Matei

 

Ai o functie de conducere si vrei sa iti eficientizezi relatia asupra echipei?

Vrei sa inveti cum sa iti conduci echipa si mai bine si sa obtii, alaturi de ea, rezultate remarcabile?

Vrei sa inveti sa fii un lider pentru cei din jurul tau, chiar daca nu lucrezi intr-o pozitie de conducere?

Atunci te asteptam la Trainingul „Liderii se fac, nu se nasc”. Pentru mai multe detalii, CLICK AICI!