Povestea brandului Subway a inceput cu mai bine de 50 de ani in urma, cand dr. Peter Buck, un fizician in cercetare nucleara, a schimbat viata unui student cu câteva cuvinte simple: „Sa deschidem un magazin de sandwichuri”.
Peter Buck a venit cu ideea de a deschide un magazin de sandwichuri pentru a-l ajuta pe Fred DeLuca sa-si plateasca taxele de scolarizare. Peter a venit cu o investitie initială de 1000 de dolari. Partenerii si-au deschis primul restaurant in Bridgeport, Connecticut, unde au servit sandwichuri proaspete, la preturi accesibile. Popularitatea sandwichuri si a marcii a continuat sa creasca in urmatoarele decenii, insa un lucru a ramas neschimbat, si anume principiile si valorile lor:
1. Oferim intodeauna cele mai pune servicii clientilor nostri valorosi;
2. Cream feluri de mancare in meniu de cea mai buna calitate, dar la care toata lumea are acces;
3. Pastram costurile de operare scazute si ne asiguram ca detinem cele mai bune servicii, iar afacerea va prospera mereu.

history-main-photo
Aceste principii continua sa fie valabile si azi, in toate restaurantele Subway din intreaga lume.

Franciza Subway

history-sepia-store-image
Din 1974, cei doi detineau si operau 16 restaurante pe tot teritoriul Connecticului. Realizand ca nu pot sa gestioneze inca atatea, cate isi doreau de fapt, au inceput sa vanda francize, lansand bradul Subway intr-o perioada de crestere remarcabila, care continua si in ziua de azi.

Un viitor sanatos

1301_NE_Broadway_-_Irvington_HD_-_Portland_Oregon
Astazi, brandul Subway este cel mai mare lant de sandwichuri cu mai mult de 40,000 de locatii in toata lumea. Au devenit prima optiune a oamenilor care cauta ceva de mancare rapid sau a familiilor care se bucura de o masa sanatoasa. Inca de la inceput, Fred a avut o viziune clara pentru viitorul brandului Subway. Cum au inceput sa creasca, Subway a fost ghidat de pasiunea lui de a incanta clientii carora le ofera mese sanatoase, proaspete, delicioase, prin sandwichurile realizate in fata clientilor.