In medie, aproximativ 10% dintre romani calatoresc constant. Poate te gandesti ca este din cauza venitului, dar daca este sa luam ca exemplu Statele Unite, numai 3.5% dintre cetateni detin pasaport.
Avand in vedere ofertele avantajoase pe care agentiile de turism le ofera in prezent, banii nu mai sunt o scuza. Analizand situatia, am realizat ca oamenii nu mai calatoresc pentru ca nu mai vad importanta acestui aspect. De vreme ce pot vedea poze pe internet, ei considera ca nu mai este nevoie sa ajunga personal in respectivele locuri. In urmatoarea prezentare am sa enumar avantajele pe care calatoriile le pot aduce asupra dezvoltarii pe plan personal. Vreau sa mentionez faptul ca nu fac reclama vreunei agentii de turism, ci m-am intors de curand dintr-o calatorie si am observat practic beneficiile.
1. Poti descoperi un nou scop
Calatoria este o investitie in propria persoana si, din pacate, este subestimata. Atunci cand calatoresti, esti expus la oameni, culturi si moduri de viata noi, mai mult decat in viata cotidiana. Cu aceasta informatie noua ti se vor deschide noi orizonturi, vei realiza ca se poate trai si altfel. Daca te simti captiv intr-o monotonie care te cuprinde zi cu zi in meandrele ei, ia-ti doua saptamani libere si pleaca oriunde ti-ai dorit inca de cand erai copil. Nu te uita la cat cheltuiesti, acest lucru poate fi cea mai buna investitie pe care ai facut-o vreodata in tine.
2. Iti vei aprecia mediul de acasa
„Toate calatoriile au un avantaj. Daca o persoana calatoreste intr-o tara mai dezvoltata, invata sa isi imbunatateasca mediul. In cealalta extrema, daca drumurile merg spre mai rau, va invata sa-si aprecieze mai mult tara mama.” Samuel Johnson
Cand petrecem timp departe de casa, in special intr-un loc in care avem un nivel de confort scazut fata de cel cu care suntem obisnuiti (un sat in Fiji unde nu exista electricitate), devenim constienti de luxul pe care il avem acasa.