Poeziile se remarca prin creativitate si caracter expresiv. Ritmul si rima construiesc tonalitatea interactiva a unui text poetic iar semnificatiile invocate in cadrul unui text de acest gen introduc prichindelul intr-un univers fantastic. Poeziile au un puternic impact in dezvoltarea celui mic, intrucat prezinta numeroase beneficii pe plan cognitiv, social si in evolutia limbajului. De obicei, este indicat sa incepi sa citesti texte poetice alaturi de micutul tau, odata ce acesta incepe sa comunice cu tine. Daca urmeaza sa il inscrii pe cel mic la o gradinita privata, acolo se desfasoara numeroase activitati de acest gen. 

Citeste in continuare si vei descoperi care este rolul educational al poeziilor in dezvoltarea unui copil.

Poezii copii- dezvoltarea din punct  de vedere cognitiv

Poeziile pentru copii implica solicitarea abilitatilor de concentrare pentru a intelege si interpreta mesajul textului. Citirea creatiilor poetice antreneaza atentia prichindelului si il ajuta sa isi devzolte limbajul. In timpul unei sesiuni de lectura poetica, prichindelul preia anumite cuvinte noi si urmeaza sa le adapteze la modul sau de exprimare.  In plus, poeziile pentru copii contribuie la dezvoltarea imaginatiei. Explorarea universului fantastic al unei creatii de acest gen ofera micutului numeroase influente in procesul sau de evolutie.Poezii copii- dezvoltarea din punct de vedere social

Poeziile sunt creatii cu o incarcatura pozitiva din punct de vedere emotional. Ele ofera micutului un cadru verbal care il ajuta sa transpuna in cuvinte sentimetele sale si sa le explice eficient. Poeziile pentru copii dezvolta inteligenta emotionala a copiilor prin faptul ca valorifica anumite valori, precum emotia, empatia si intelegerea. Aceasta abilitate il ajuta pe cel mic sa se integreze mult mai usor in grupuri sociale, intrucat ea presupune gestionarea eficienta a interactiunilor, intelegerea emotiilor interlocutorului si adaptarea comportamentului in functie de acestea. 

Poezii copii- dezvoltarea limbajuluiIn cadrul unei sesiuni de citire a unei poezii, cel mic ia contact cu acele ,, cuvinte mari ”. Acestea il ajuta pe copil sa exploreze noi concepte, sa interpreteze mai eficient si sa transpuna in cuvinte cat mai precis gandurile sale.  Complexitatea unui vocabular poate ajuta pe cineva sa isi imbunatateasca  atat abilitatile de interactiune, cat si cele de intelegre in privinta unei teme. Poeziile pentru copii reprezinta o mica aventura pentru tine si micutul tau, intrucat te fac sa te adancesti in universul artistic. Datorita poeziei cei mici pot explora noi dimensiuni ale spiritului liber, creativitatii si  complexitatii.

Asadar, citirea poeziilor pentur copii reprezinta o activitate cu numeroase beneficii in dezvoltarea copiilor. Daca iti doresti sa il ajuti pe micutul tau in definirea abilitatilor sale de intelegere si comunicare, atunci creatiile poetice sunt foarte utile in acest sens.