In procedurile de executare silita cand veti cere ajutorul unui avocat? Aceste tipuri de proceduri implica recuperarea unor sume de bani de la un debitor. Indiferent din ce categorie faceti parte, fie ca sunteti debitori, fie ca sunteti recuperator, ar fi bine sa stabiliti impreuna cu avocatul care este calea legala de rezolvare a situatiei.  

Cauti avocat executari silite in Suceava? In randurile ce urmeaza detaliem cand ar trebui solicitat ajutorul unui avocat, cat de important este sa luam atitudine si sa actionam in scurt timp de la primirea instiintarii privind executarea silita.  

Cum poti fi executat silit? 

Exista mai multe forme prin care putem fi executati siliti, de la popriri ce pot fi puse pe imobil sau alte bunuri, pana la sechestru. Exista, insa si cale de atac si anume procedura de atacare a executarii silite. Afla mai multe informatii aici.  

Este general valabil ca in astfel de situatii avem nevoie de serviciile unui avocat – si de preferat sa fie unul care a avut spete similare. Iata si cum va face diferenta colaborarea cu un avocat:   • Acesta va verifica actele de executare silitata. Pot fi identificate erori, vicii de procedura care pot schimba radical situatia.  
  • Pot fi identificate abuzuri, ceea ce va duce la anularea unei executari silite. 
  • Poate fi formulata si depusa o contestatie la executare.  
  • Imediat dupa primirea unei instiintari de executare silita, ar fi bine sa formulam si actele aferente de contestare. Stiati ca aveti la dispozitie nu mai mult de 17 zile din momentul in care primiti instiintarea, pentru a actiona cu o contestatie depusa? In acest sens va sporiti si sansele de a rezolva eficient toata situatia.  

Sub ce motiv puteti consta o executare silita  

Situatiile pot fi destul de diferite, astfel incat, un motiv bine intemeiat pentru a formula o contestatie ar putea fi:  

  • Ati realizat un imprumut pentru o suma de bani, dar vi se cere sa restituiti mai mult.  
  • Intervine o prescriptie a datoriei.  
  • Contractul este cesionat de un creditor.  
  • Sunt identificate clauze abuzive in contract, ilegalitati sau orice forma de neregula.  
  • Este majorat, fara temei, onorariul executorului.  

Acestea sunt doar cateva dintre situatiile care fac dovada faptului ca pot exista abuzuri care schimba complet evolutia unui astfel de caz. Din pacate pentru cei care nu sunt informati si nu iau atitudine, se vad in situatia in care chiar isi pierd din bunuri.  

Plecand la drum cu un avocat  

Avocatul pentru executari silite poate facilita tot procesul in sine, de acces la instanta, de depunere a unei contestatii. Tot el poate gasi erori savarsite in procedura, solicitand ulterior oprirea evolutiei unui astfel de caz. Desigur ca nu sunt cazuri facile, de exemplu executarea silita poate fi depusa, insa pentru a fi admisa are nevoie sa fie perfecta din toate punctele de vedere. Ulterior va fi verificata de instanta de judecata si declarata ca admisa sau respinsa.  Este importanta colaborarea cu un avocat si pana cand se ajunge la faza executarii silite si cu atat mai mult daca e vorba despre contestatia la executare silita.