Columbofilii stiu cat de importanta este ingrijirea porumbeilor, avand in vedere ca sunt niste pasari mai sensibile. Au nevoie in permanenta de hrana sanatoasa, de tratamentele necesare in functie de sezon, mai ales porumbeii pentru desemnati pentru concursuri. 

Asta inseamna ca rezultatele unui porumbel nu vor depinde doar de gena, cat si de starea de sanatate, de conditia fizica si hrana pe care o primeste. 

Ratia de hrana in functie de sezon 

Potrivit studiilor, porumbeii consuma o cantitate de aproximativ 40 de grame in mai multe mese pe zi, adica o cantitate egala cu 105 din greutatea lor. Astfel ca ratia de hrana consta in general in aproximativ 70% graunte din cereale, seminte de leguminoase dar si cele oleaginoase. Acestea se ofera de asemenea si in functie de sezon. Multi columbofili cauta produse de calitate superioara pentru porumbei si aleg site-urile de nisa in acest sens. Magazinul produsecolumbofile.ro este unul dintre cele mai apreciate la momentul actual si asta pentru ca vine cu o gama larga de produse specifice pentru porumbei. Tot cei interesati vor gasi aici tot ce au nevoie pentru ingrijirea si hrana porumbeilor. Pot identifica aici produse ce contin substante naturale, sigure pentru sanatatea pasarilor. Asadar:

  • in perioada de vara, porumbeii sunt mult mai activi avand in vedere ca fac eforturi fizice mai mari, astfel ca hrana trebuie administrata de 3 ori pe zi la ore cat mai fixe;
  • iarna, porumbeii nu au concursuri, deci nici activitatea fizica nu este foarte mare, fapt pentru care ei pot fi hraniti de 2 ori pe zi;
  • in perioada de zbor sau de reproducere, porumbeii trebuie sa consume cantitati mai mari de lipide si proteine. Asta inseamna ca ratia de hrana trebuie sa fie din aproximativ 50% leguminoase, 40% porumb si 10% alte cereale.
  • exista de asemenea si perioada de naparlire, caz in care porumbeii au imunitatea mai scazuta deci sunt mai expusi in fata bolilor, iar asta in seamna ca sanatatea lor devine prioritara. In acest caz puteti cauta produse porumbei natural si veti fi directionati catre magazinul Produse Columbofile si veti gasi toate produsele necesare in aceasta perioada si nu numai.
  • in perioada concursurilor, porumbeii vor consuma o cantitate mai mare de porumb. 

Asadar, hranirea corecta a porumbeilor devine o prioritate pentru columbofili, acest lucru fiind vital pentru a avea pasari sanatoase cu un penaj lucios, cat si premii la concursuri. 

Echipa din magazinul Produse Columbofile va sta la dispozitie Echipa din acest magazin doreste sa ofere in permanenta unele dintre cele mai bune servicii in ceea ce priveste comercializarea produselor calitative pentru porumbei.

Astfel ca vin cu o solutie simpla pentru toti cei care au nevoie de aceste produse. Pot comanda online, la doar cateva clickuri distanta toate cele necesare. 

Totodata vor gasi aici si o echipa cu experienta in domeniu ce poate oferi si consiliere telefonica pentru cei care au nevoie de raspunsuri la anumite intrebari. Astfel ca porumbeii vor putea fi ingrijiti exact asa cum este necesar, in fiecare sezon. 

Date de contact:

contact@produsecolumbofile.ro

0773 774 303