Ai observat și tu, în ultimii ani cafeaua cu gheață a devenit extrem de populară printre consumatorii de cafea. Și nu este consumată doar în sezonul cald, ci și în sezonul rece. Specialitățile reci de cafea sunt, pe lângă cafeaua clasică în sine, pe val în prezent. Referitor la ambalaje, cele sinonime cu acest produs sunt paharele de frappe din plastic. Transparente, cu sau fără capac! 

Ce știm despre băuturile reci și energizante pe bază de cafea?

Este un fapt concret că au trecut de la obscuritate la a fi parte integrantă în succesul a nenumărate coffee shop-uri din zilele noastre

Și nu vorbim doar de America sau de Marea Britanie. Vorbim și de România! Favorizate, în special, de generațiile mai tinere, sortimentele de cafea cu gheață sunt vedetele din mâinile noastre în orice anotimp. 

Comandate în cafenele și restaurante, aceste băuturi răcoritoare vin și într-o prezentare de zile mari. Problema apare atunci când le comandăm to go. Spre deosebire de băuturi fierbinți precum americano sau flat white care sunt puse în pahare de carton, un frappe și un iced coffee sunt asociate mai bine cu recipiente din plastic. 



Oricum, și aici intervine un factor. Din cauza preocupării tot mai sporite legate de mediu și plastic, a devenit o normă ca orice coffee shop să folosească pahare frappe plastic, mult mai prietenoase cu natura.

Dilema cafelei cu gheață to go. Să folosim pahare pentru frappe din plastic sau ce altceva?

Încă de la pandemie, majoritatea cafenelelor fizice au fost forțate să-și închidă ușile. Asta a dus, inevitabil, la noi obișnuințe de consum. O putem vedea foarte clar din dezvoltarea unei piețe uriașe de comenzi de cafea în regim take away. Pentru a face față schimbării, cei din industria HoReCa își dau seama că a găsi ambalajele perfecte pentru fiecare tip de cafea este esențial. 

Așa cum există o dimensiune aparte pentru macchiato față de cappuccino, așa și cafeaua cu gheață are nevoie de un alt gen de pahar. Și cum cartonul nu este potrivit în acest sens, s-a ajuns la concluzia că recipientele din plastic sunt ideale. Și cu capacul e o problemă. Consumatorii de iced coffee sau de frappe preferă să consume băutura rece favorită printr-un pai decât dintr-o orificiu în capac. 



Însă s-a ajuns la un compromis foarte bun. Capacul este păstrat. Deschizătura din acesta este suficient de mare pentru a acomoda un pai, dar suficient de mică pentru a nu pune probleme în caz că paharul se înclină. Așa se face că în ziua de azi poți primi frappe-ul favorit cu multă frișcă într-un pahar cu capac rezistent. 

Care sunt ambalajele optime pentru sortimentele de cafea rece? 

În prezent, multe cafenele și chioșcuri de băuturi on the go sunt preocupate de mediu. Una dintre zonele în care antreprenorii pot deveni mai sustenabili se referă la paharele pentru takeaway. Disponibilitatea tot mai mare a materialelor compostabile și ecologice au făcut ca totul să devină mai simplu. 

În cazul cafelei reci, cu gheață, o opțiune splendidă este polipropilena PP – un material durabil, rezistent, economic din punct de vedere financiar și ușor de reciclat.

Pentru multe afaceri, cafeaua rece a devenit o vedetă. Popularitatea printre cei tineri au făcut ca acest preparat de băut să fie de nelipsit din meniurile cafenelelor din toată lumea. Iar pentru a atinge perfecțiunea și a satisface nevoile clienților, e obligatoriu ca afacerile să găsească ambalajele ideale pentru serviciul to go. 

Contact:

0373 760 438

office@pahare-de-carton.ro

comenzi@pahare-de-carton.ro

vanzari@evopackromania.ro

office@evopackromania.ro

Sursa foto: freepik.com