Alegerea unui camin privat pentru parintele sau bunicul tau se poate dovedi mai mult decat inspirata. Conditiile de cazare de aici contribuie la crearea unei atmosfere prietenoase, care faciliteaza procesul de acomodare a seniorilor. 

Astfel, sunt sanse mari ca si persoana draga din familia ta se se integreze mai usor, sa se familiarizeze cu noul stil de viata si chiar sa-si faca noi prieteni cu varste apropiate de a sa si cu interese asemanatoare. Cu alte cuvinte, sa aiba sansa la o batranete demna si linistita.

Concret, care sunt serviciile premium oferite intr-un astfel de camin pentru seniori si cum contribuie acestea la imbunatatirea anilor de batranete?

Servicii medicale zilnice

De multe ori, batranetea aduce cu sine diferite afectiuni care modifica ritmul de vietii de zi cu zi a pacientilor. Diabetul, afectiunile cardiovasculare, dementa – iata doar cateva dintre bolile comune batranetii, care presupun un plan de tratament adecvat, urmat cu rigurozitate, si, in general, un stil de viata echilibrat.Mai mult decat atat, intr-un anumit punct al evolutiei, unele boli, printre care si Alzheimerul, impiedica pacientii sa se deplaseze singuri. Incepand cu aceasta etapa, varstnicii au nevoie de ajutor si supraveghere permanente.

Personalul medical din caminele premium pentru batrani este la dispozitia pacientilor non-stop. Administrarea tratamentului si consultatiile se fac in fiecare zi, iar varstnicii care nu se mai pot deplasa si devin, astfel, complet dependenti de sprijinul celor din exterior beneficiaza de toata ingrijirea necesara. 

Conditii de lux de cazare 

Plecarea din propriul camin si patrunderea intr-un nou mediu pot fi destul de dificile, din punct de vedere emotional, pentru unii seniori. Cu toate acestea, conditiile de cazare premium, asemanatoare celor regasite in hotelurile de 4 si 5 stele, fac procesul de acomodare mult mai usor. Astfel, seniorii ajung sa se simta ca la ei acasa si sa se bucure de fiecare moment petrecut intr-o sala destinata activitatilor de relaxare, intr-un foisor amenajat in curtea caminului sau chiar intr-un SPA complet dotat pentru sedintele de kinetoterapie.

Planuri alimentare personalizate

Planul de tratament pentru diferite afectiuni sau, in cazurile mai fericite, pentru prevenirea anumitor afectiuni cuprinde si o alimentatie sanatoasa, echilibrata, adaptata nevoilor fiecarui varstnic. 

Caminele premium pentru varstnici tin cont de acest aspect esential, astfel ca medicii nutritionisti stabilesc cate un plan alimentar personalizat pentru fiecare senior. 

Mai mult decat atat, alimentele folosite sunt intotdeauna proaspete, de cea mai buna calitate, iar meniul este unul diversificat.

Activitati de relaxare si stimulare cognitiva

Nu in ultimul rand, activitatile de relaxare si stimulare cognitiva contribuie la integrarea varstnicilor in noul mediu si, extrem de important, incetinesc evolutia anumitor boli (asa cum este Alzheimerul). 

Seratele muzicale, plimbarile in aer liber, jocurile menite sa mentina vii atentia si concentrarea pacientilor sunt doar cateva dintre activitatile de baza din programul de relaxare a varstncilor. Desigur, programul fiecaruia este adaptat in functie de necesitati si de evolutia afectiunii cu care pacientul se confrunta. 

Pe langa conditiile de cazare excelente, asemanatoare celor din hoteluri de lux, unul dintre cele mai importante avantaje ale unui camin de lux pentru varstnici se refera la planul de ingrijire personalizat, care vizeaza atat serviciile medicale adaptate nevoilor pacientului, cat si alimentatia, activitatile fizice si de relaxare. De altfel, preturile dintr-un camin de batrani din Bucuresti depind de toti acesti factori.