”Cum alegi centrala termică pentru spațiul tău comercial?”, o întrebare extrem de dificilă raportată la natura tehnică și practică a unei centrale ce se dorește a fi o investiție bună pentru cel puțin 10 ani, aceasta în contextul în care sunt producători, precum Vaillant, care oferă garanție extinsă de până la 7 ani. Când vorbim de spații mijlocii și mari și prețul centralelor crește, împreună cu costurile aferente, raportat la capacitatea sistemului de încălzire și a funcțiilor de confort pe care sistemele de încălzire le oferă.

 

De ce centrale termice în condensație?

Ca un punct de vedere, în abordarea lucrurilor, e util să precizăm că între cel două tipuri, cele clasice sunt mai puțin eficiente față de cele prin condensare,acestea din urma fiind mai economice.

Principala deosebire între cele două tipuri de centrale utilizate este eficiența care ne servește drept un argument valid, în sprijinul alegerii noastre. În același timp, centralele clasice au un randament de până la 92-94%. Când vorbim despre centralele ce utilizează principiul de condensării, datorită  componentelor ce permit recuperarea căldurii din condens, eficiența crește până la 107-109 %. Prin urmare, concluzia este că proprietarul unei centrale cu condensare are  un consum cu până 30% mai mic de combustibil, la același nivel de confort termic.Centrale Viessmann Vitodens 200W și Centrale termice Vaillant EcotecPlus, pentru suprafete mai mari de 320, pentru spații comerciale sau pensiuni.

Atenția noastră se concentrează pe centralele Viessmann Vitodens 200W (toată gama de putere) și pe centrale termice Vaillant EcotecPlus ( 35 kW, 48 kW și superior), comercializate de  Valtherm. Acestea sunt utile pentru suprafețe mai mari de 320 mp, întrucât spațiile comerciale și pensiunile au suprafețe generoase.

La cumpărarea unei centrale termice  este bine să țineți cont și de detalii ce pot apărea pe parcurs care să încline balanța spre un produs sau altul.  Pentru alegerea corectă a centralei luați în calcul criterii precum:

  • Puterea centralei raportat la suprafața încălzită
  • Analizați eficiența sezonieră și eficiența în condensare ( normată).
  • Modul de producere ACM (în timp ce pentru o centrală de apartament alegeți o centrală cu prepararea instant a ACM;  pentru suprafețe mai mari de 160- 180 mp alegeți sistemele de încălzire care produc apă caldă menajeră printr-un boiler indirect). Recomandarea noastră este să alegeți pachetul de centrală + boiler recomandat de distribuitor pentru a evita sub-dimensionarea sistemului de încălzire.
  • Robustețe – durabilitatea centralelor este un criteriu esențial, iar componentele din care acestea sunt făcute, tradiția producătorului și recomandările distribuitorului vă pot ghida. Spre exemplu, producătorul Vaillant are peste 140 de ani de tradiție în sisteme termice, iar de-a lungul evoluției și-a îmbunătățit constant modelele.
  • Funcții de confort care ajută proprietarul să atingă confortul termic dorit și, în același timp, să economisească combustibil gazos.
  • Simplitatea în utilizare. Atât Viessmann Vitodens 200W, cât și Vaillant EcoTec Plus VU 486 ( 48 kW și putere superioară) sunt prevăzute cu display-uri moderne, intuitiv de programat.
  • Posibilitatea conectării la sisteme de automatizare și termostate de ambient.
  • Pe termen lung trebuie luate în calcul criterii precum: garanție, simplitatea în întreținere, service.

În cazul ambelor centrale, fiabilitatea stă sub semnul ingineriei germane, cunoscută pentru păstrarea standardelor de calitate și funcționalitate îndelungată. 

Centrale Viessmann Vitodens 200W

Gama de centrale  Viessman Vitodens 200W este o opțiune pentru spațiile comerciale sau pensiuni, în primul rând prin capacitatea superioară. Acestea dezvoltă putere de până la 150 kW, iar prin cascadarea a maxim 5 cazane, puterea calorică poate ajunge până la 594 kW.

Centrale Viessmann Vitodens 200W au eficiență normată depână la 109%, iar cazanele murale sunt destinate clădirilor cu suprafețe între medii ( 300+ mp)  și foarte  mari când sunt montate în cascadă. Au prevăzut un arzător Matrix inovator creat special de Viessmann care îmbunătățește arderea, scade consumul și ajută la menținerea unui nivel scăzut de emisii de substanțe poluante. Este silențioasă și eficientă, iar prin designul  adaptabil, pote fi încadrate în la orice tip de  spațiu rezidențial sau comercial.

Pentru confortul apei calde menajere acestea se montează cu boiler indirect, cu volum adecvat puterii centralei și consumului local. In ce privește uzabilitatea, aceasta este simplu de administrat, datorită automatizării Vitotronic 200 cu touch screen de 5 inch.

Sunt sisteme de încălzire robuste, ușor de încadrat în orice spațiu.

 

Centrale Vaillant Ecotec Plus

Folosind principiul condensării, Vaillant EcoTEC Plus sunt sisteme de încălzire eficiente ( până 108 % în regim normat), dublate de robustețea calității germane, după cum arătam anterior. Sunt pretabile spațiilor mari întrucât gama Vaillant EcoTEC Plus  acoperă puteri de încălzire de până la 120 kW per echipament sau 720 kW prin cascadare. Cu o plajă de modulare 1:6 sau 1:7, acestea sunt proiectate pentru economie și confort termic.

În plus, centralele termice Vaillant Ecotec Plus au un preț corect raportat la calitate, sunt mai ușoare și prezintă dimensiuni relativ mici, ușor de montat.

Un aspect comercial important al centralelor Vaillant, pro-client,  îl reprezintă garanția extinsă de până la 7 ani, o dovadă a fiabilității.

În cazul în care doriți să achiziționați un sistem de încălzire, dar aveți nevoie de consultanță suplimentară, echipa Valtherm vă este alături.