Fluke II900, unele dintre cele mai performante aparate de masura si control pentru depistarea scurgerilor de gaze, sunt acum in oferta companiei Ronexprim! In mod logic, scugerile din sistemele de gaze si aer comprimat, dar si in vid, afecteaza eficienta si timpul de functionare al liniei de productie, dar si productivitatea angajatilor din domeniile tehnice si industriale. Daca pierderea de aer dintr-o linie presurizata este deja o problema cunoscuta, localizarea scurgerilor de gaze a reprezentat pana acum o provocare dificila pentru ingineri.

„Pana acum”, pentru ca in prezent exista camerele sonice industriale II900 de la Fluke, brandul american prezent care ocupa una dintre primele doua pozitii pe sute de piete internationale, inclusiv Romania. In tara noastra, aceste aparate de masura extrem de performante pot fi gasite in oferta companiei Ronexprim, lider inca din 1991 pe piata autohtona de instrumente de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica.

Cu ajutorul acestor camere sonice industriale, echipa de intretinere va identifica rapid punctul in care au loc pierderi de aer comprimat ori vid. Chiar si cu o pregatire minima, specialistii vor identifica scurgerile de aer si de gaze in timpul perioadelor normale de intretinere, dar si in timpul orelor de functionare de varf.

Aceste aparate de masura avansate ofera inginerilor o noua posibilitate de identificare a problemelor, folosind sunetul. Fluke II900 sunt instrumente intuitive, usor de folosit, cu ajutorul carora pot fi localizate scurgerile de aer sau gaze sub presiune sau vid, inclusiv in medii de productie foarte zgomotoase. Localizarea se face prin observarea directiei din care este generat sunetul, coroborata cu intarzierile care apar din cauza trecerii sunetului prin mai multe microfoane.Camerele sonice vor afisa un SoundMapTM, marca inregistrata a acestor aparate de masura de la Fluke, realizat in culori suprapuse unei imagini vizuale. Aceasta tehnica permite localizarea vizuala usoara si precisa. Totodata, folosind o matrice completa de microfoane, se poate scana o suprafata mare, identificandu-se scurgerile de aer si gaze de la distanta. Aceste lucruri fac din Fluke II900 cele mai bune aparate de masura pentru depistarea scurgerilor de aer comprimat, gaz sau pierderilor de vid.

 

Iata in continuare care sunt principalele beneficii ale utilizarii acestor camere sonice:

– micsorarea cheltuielilor cu reparatiile capitale ale compresoarelor de aer si a cheltuielilor pentru montarea unor compresoare suplimentare;– asigurarea unei presiuni adecvate a aerului pentru echipamentele pneumatice;

– reducerea costurilor asociate consumului de energie;

– reducerea timpului de detectie a scurgerilor;

– cresterea fiabilitatii liniei de productie;

– detectarea scurgerilor in procedurile de intretinere periodica;

– validarea reparatiilor la fata locului.

 

Principalele caracteristici ale tehnologiei Fluke SoundsightTM:

– imagini acustice cu suprapunere in timp real: sunet SoundMapTM cu imagini vizuale;

– sensibilitate: detecteaza pierderi de 0,005 CFM la 100 PSI, de pana la 10 metri;

– domeniu de frecventa: de la 2 kHz pana la 52 kHz;

– distanta maxima de operare: pana la 50 de metri;

– afisaj: 7 inci, 1.200 x 800, ecran LCD tactil capacitiv.