Distracția pasionaților de jocuri de cazino s-a mutat pe net, cu multe cazinouri online în România având licență de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Dar pentru că banii nu mai sunt în mână, ci doar niște cifre pe un ecran, a devenit destul de dificil pentru jucătorii să-și gestioneze cum trebuie bugetul. Sunt însă câteva sfaturi pe care oricine le poate urma pentru a avea grijă de bankroll-ul la jocuri de cazino. 

Primul pas spre gestionarea unui buget este stabilirea bugetului propriu-zis. Jucătorul trebuie să fixeze un bankroll inițial în funcție de nevoile sale, dar și de posibilitățile financiare. De regulă, cel mai bine ar fi ca bugetul să fie stabilit pe o anumită perioadă, lunar, de exemplu. Sub nicio formă nu trebuie depășit acest bankroll în perioada respectivă, indiferent de circumstanțe. 

Și pentru a se asigura că bugetul nu e depășit, jucătorului îi este recomandat să plaseze pariuri proporționale cu bankroll-ul. Doar un procent mic din “bancă” trebuie să fie pariat la fiecare rundă. Nu  50% din buget pe un joc, și  categoric fără tot bugetul mizat la o rundă. În funcție de jocul preferat, un pariu de 2-5% din bankroll e cel mai indicat. 

Bankroll-ul (banca) poate să rămână în siguranța și atunci când jucătorul își gestionează sesiunile de joc. Asta înseamnă că jocul îi este influențat atunci când e plictisit, trist, euforic sau încărcat de oricare altă emoție puternică, pozitivă ori negativă. Sesiunile de joc merg mult mai bine atunci când sunt programate din timp, nu neapărat spontane. Când intervine plictiseala, de exemplu, parcă nu se mai ține cont nici de buget, nici de stăpânire de sine. E o fugă continuă după emoție, după adrenalină. Pentru a păstra un bankroll management, jucătorul trebuie să învețe să facă și retrageri. În momentele în care se găsește pe plus față de bugetul inițial, el poate să retragă surplusul și să se bucure de profit. Desigur, există și tentația de a păstra restul banilor și de a încerca să mărească miza. E și această posibilitate, însă o variantă mai bună rămâne retragerea. E mai bine să știi că nu te-ai jucat degeaba și că ai rămas cu ceva în buzunar după joc.

Sunt mii de jocuri disponibile la orice cazino online de top. De la sloturi până la mese de ruletă, baccarat și blackjack cu dealer real. Dar unele dintre aceste jocuri nu trebuie testate direct cu bani reali. La multe dintre ele există posibilitatea să intri cu fise virtuale și să vezi care e treaba, dacă îți place sau nu. Jucătorul poate face o probă fără să îl coste nimic și să își dea seama care jocuri plătesc mai bine ori care au funcții speciale care îi trezesc interesul. 

Jocurile de noroc nu reprezintă o sursă sigură de bani și nici nu trebuie tratate ca atare. Atâta timp cât jucătorul intră cu un buget bine stabilit și doar să se simtă bine, atunci jocurile de noroc rămân doar atât – o sursă excelentă de distracție.