Locuiești într-o zonă rurală sau vrei pur și simplu să ai o sursă alternativă de încălzire? Centralele termice pe lemne pot fi o alegere excelentă pentru încălzirea casei tale. În plus, acestea îți oferă o mână de ajutor și pentru a reduce bani la facturile de energie. Prin urmare, este probabil să te întrebi cum să alegi cea mai potrivită centrală pe lemne pentru nevoile și bugetul tău.

Acesta este motivul pentru care am decis scrierea unui ghid care te poate ajuta să alegi centrala potrivită pentru nevoile și bugetul tău. Găsești ghidul în rândurile imediat următoare.

Iată, așadar, care sunt factorii importanți de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o centrală pe lemne:

Dimensiune și capacitate

Unul dintre factorii cei mai importanți în alegerea centralei pe lemne este dimensiunea și capacitatea acesteia. Capacitatea centralei trebuie să fie suficientă pentru a încălzi casa ta în mod eficient. În general vei avea nevoie de o centrală puternică dacă ai o casă mai mare.De asemenea, va trebui să iei în considerare și izolarea termică a casei tale. O casă bine izolată termic va necesita o centrală mai mică decât una slab izolată termic.

Tipul de combustibil

Atunci când cumperi o centrală pe lemne, trebuie să iei în considerare tipul de combustibil pe care îl vei folosi. Lemnul de foc reprezintă resursa de bază pe care o vei folosi, suntem siguri, dar cel mai probabil că îți dorești să ai și anumite alternative.

De exemplu, este important să alegi o centrala pe lemne pe care să o poți alimenta și cu alte tipuri de combustibil, precum peleții sau brichetele din rumeguș.În acest sens, dacă îți dorești o centrală termică pe care să o alimentezi cu mai multe tipuri de combustibil solid, noi îți recomandăm centralele marca Liepsnele.

Eficiența energetică

Un alt factor important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când cumperi o centrală termică este eficiența energetică. O centrală mai eficientă energetic va fi mai economică pe termen lung. De asemenea, ea va produce o cantitate mai mică de emisii.

Opțiuni de control

Majoritatea centralelor moderne pe lemne au opțiuni de control avansate, care îți permit să ajustezi temperatura în funcție de nevoile tale. Unele centrale mai noi au chiar opțiuni de control inteligente cu ajutorul cărora poți ajusta temperatura de la distanță, folosind diferite aplicații mobile sau chiar o tabletă.

Alegerea unei centrale cu opțiuni de control mai avansate poate fi benefică pentru a economisi energie și pentru a îmbunătăți confortul în locuința ta.

Costul

În final, nu mai trebuie să ții cont decât de costul plătit pentru achiziționarea centralei pe lemne.

În general, centralele mai eficiente energetic și cele cu opțiuni de control avansate sunt mai scumpe. În același timp, costul combustibilului și al instalării centralei trebuie, de asemenea, luat în considerare. Este important să îți stabilești un buget înainte de a începe să cauți o centrală pe lemne iar astfel sigur vei găsi mai ușor modelul potrivit pentru nevoile și bugetul tău.