Exista momente in viata unui angajat cand acesta este pus in situatia sa accepte un job mai prost platit, deoarece cauta de luni de zile un loc de munca si nu isi gaseste unul pe masura. Business Insider scrie ca in cazul in care te afli intr-o asfel de situatie, ar fi bine sa iti schimbi strategia de cariera, sa inveti lucruri noi si sa faci ceva experienta profesionala.

Specialistii in domeniul HR ne anunta ca in cazul in care esti asistentul unui manager, asta nu inseamna numai un salariu mic, ci si multe ore suplimentare la job. Cu toate acestea, este bine sa ai in vedere ca o astfel de varianta ar putea fi o decizie inteleapta, mai ales in cazul in care somajul tinde sa devina unul pe termen lung. Expertii de la Robert Half International vorbesc despre faptul ca exista cateva avantaje cand iei decizia sa mergi mai departe cu un job prost platit.

Chiar daca nu castigi prea multi bani, vei avea oportunitati de a cunoaste oameni noi, care ar putea ca la un moment dat sa iti ofere un impuls in cariera profesionala. Sansele sa iti gasesti jobul dorit nu vor creste daca vei sta acasa cu ochii pe site-urile de joburi.

Trebuie sa fii tot timpul in priza si sa stii care sunt noutatile din domeniul tau profesional. Daca vei fi rupt de piata muncii pentru mai mult timp, la un moment dat ai putea sa ai parte de mari probleme de reintegrare, astfel incat cel mai bine ar fi sa ai deja un job, chiar si mai prost platit.Este bine sa tii cont de faptul ca specialistii HR se afla in mod permanent in cautarea unor profesionisti care au deja un serviciu. Acestia au tendinta de a evita somerii, deoarece in cazul in care esti angajat deja intr-o firma, desi esti prost platit, ai un avantaj fata de concurenta celorlalti candidati.

Ai putea sa ai o discutie cu seful tau si sa ii propui o varianta de optimizare a muncii tale!

Desi poate nu te satisface pe deplin activitatea pe care o vei face, vei avea cu siguranta de invatat lucruri noi. Business Insider scrie ca poti avea surprize din punct de vedere al experientei prin invatare, chiar daca compania este mica si plateste prost. Tine cont ca daca vei ajunge sa tot stai acasa, asta nu te va ajuta deloc sa te dezvolti decat in redactarea unor CV-uri pompoase, dar nerealiste.Trebuie sa stii ca ai sanse mai mari sa iti gasesti un job bun in cadrul aceleiasi companii, chiar daca la inceput vei fi mai prost platit decat colegii tai de birou. Daca esti acolo unde trebuie la momentul potrivit si ai parte si de putin noroc, s-ar putea ca jobul prost platit sa poata fi schimbat cu unul mai bun.

Specialistii mai sunt de parere ca desi castigi putin, in loc sa te plangi ca primesti o remuneratie mica, ai putea sa incerci sa ai o discutie cu seful tau si sa ii propui o varianta de optimizare a muncii tale. Poti sa iti asumi noi responsabilitati si asa iti vor creste sansele ca salariul tau sa devina mai bun sau poate chiar sa primesti niste bonusuri pentru ceea ce faci in firma.

Autor: Mihai Matei