Conform legislatiei din Romania, toate autovehiculele care circula pe drumurile publice trebuie sa fie dotate cu truse medicale auto.

Evident ca nimeni nu isi doreste sa se afle in situatia de a folosi trusa medicala. Cu toate acestea, exista evenimente asupra carora nu poti avea control, iar o trusa sanitara s-ar putea sa fie salvarea ta sau a oricui in nevoie de asistenta medicala.

Prin urmare, este obligatoriu sa te asiguri ca vei avea masina in permanenta dotata cu o trusa medicala aflta in termenul de valabilitate, astfel incat sa fii pregatit pentru orice situatie.

Preventia este esentiala

Deoarece nimeni este capabil sa prezica momentul exact cand va avea loc un accident, un kit de urgenta iti poate asigura linistea. O trusa medicala este ca un plan de rezerva in cazul in care vei avea nevoie de bandaje, dezinfectant, pansament sau foarfece.Asistenta rapida

O trusa de prim ajutor te va ajuta sa acorzi primul ajutor in timp util.

In situatii limita, cum sunt accidentele, timpul de care serviciile medicale au nevoie pentru a ajunge la fata locului poate pune viata victimelor in pericol.

O trusa de prim ajutor poate fi solutia salvatoare in timp ce astepti sosirea medicilor, deoarece poti fi primul care ofera asistenta victimelor, oferind ajutor prin bandajarea ranilor, oprirea hemoragiilor, curatarea taieturilor cu agenti de curatare antiseptici etc.O trusa sanitara pentru masina este cea care iti permite sa fii pregatit pentru situatii medicale de urgenta. Pentru a-ti echipa masina cu asistenta de prim ajutor adecvata apeleaza la unul dintre furnizorii de truse omologata ce respecta prevederile legale!

 Iata o lista generala a articolelor pe care ar trebui sa le regasesti intr-o astfel de trusa:

  • Bandaje, fase elastice si pansamente pentru a bandaja si acoperi diferite tipuri de rani;
  • Ace de siguranta pentru a fixa bandajele;
  • Foarfece pentru a taia bandajele;
  • Manusi de latex de unica folosinta;
  • Dezinfectanti antiseptici;
  • Folie de supravietuire izoterma;
  • Brosura cu instructiunile necesare pentru a oferi primul ajutor, redactata conform normelor europene si autorizata de Comisia de medicina de urgenta si dezastre;
  • O lista a obiectelor aflate in trusa de prim ajutor auto.

Daca vrei sa stii cu exactitate ce trebuie sa contina o trusa medicala auto omologata, citeste Ordinul Ministrului Sănătății nr. 987/2007, unde sunt specificate conditiile care trebuie indeplinite.

Odata cu cresterea numarului de accidente rutiere, prezenta truselor medicale in autoturisme a devenit absolut necesara. Indiferent de unde, cum si de ce te afli pe drum, asigura-te intotdeauna ca masina ta este echipata cu o trusa de prim ajutor.

Beneficiile unei truse de prim ajutor nu se limiteaza doar la accidente rutiere. Daca esti parinte, cu siguranta te confrunti cu loviturile, zgarieturile si intepaturile, pe care copii le pot avea. Cu o astfel de trusa esti mereu pregatit pentru a trata micile accidente din timpul calatoriilor.

De asemenea, o trusa de prim ajutor poate fi extrem de folositoare si acasa sau la locul de munca, deoarece nu stii niciodata cand vei avea nevoie de un bandaj.

Pe Vesta.ro gasesti truse medicale auto certificate RAR valabile timp de 48 de luni, ce iti vor fi de ajutor pentru a acorda primul ajutor in caz de nevoie. Fii mereu pregatit pentru situatiile de urgenta cu trusele medicale Vesta!