Depinde și de contextul general sau de cel individual, dar se poate întâmpla uneori să fim nevoiți din diverse motive să avem nevoie de reprezentanți legali în diferite chestiuni. Vorbim aici de cabinetele de avocatură specializate în diverse domenii și de avocați specialiști cu experiență.

Serviciile juridice sunt necesare deoarece aduc claritate în litigii care nu pot fi altfel soluționate decât pe cale legală.

În aceste cazuri se poate apela o firmă de avocatură cu vechi state de plată în acest domeniu, și  anume la AVM Consult. În ce ramuri ale juridicului este specializată această firmă de avocatură vom afla în articolul de mai jos.

Ce este dreptul transporturilor? Există avocați specializați în acest domeniu?

Pe lângă celelalte servicii de consultanță juridică oferite de firma AVM pe pagina oficială avmconsult.ro și anume serviciile juridice pentru clienții străini, drepturile familiei sau litigiile bancare, specialiștii de la acest birou de avocatură se mai ocupă și cu dreptul transporturilor.Acest domeniu se referă la transportul rutier de mărfuri și persoane, iar un avocat transporturi va acționa întotdeauna conform cu legislația în vigoare pentru a înlătura obstacolele birocratice și abuzurile organelor de specialitate ale administrației publice.

Asistența juridică în transportul internațional de mărfuri este iarăși o ramură pentru care se caută specialiști, dar nu orice fel de specialiști, ci mai ales avocati dreptul transporturilor.

Ce este convenția CMR și la ce anume se referă ea?

Convenția privind contractul de transport rutier internațional de mărfuri este prescurtată CMR și se referă, evident, la diverse aspecte juridice care reglementează transportul de marfă între două țări.Așadar această convenție se aplică oricărui contract de transport de mărfuri pe șosele atunci când locul primirii mărfii sau locul prevăzut pentru descărcarea ei sunt situate între două țări diferite.

Avocații specializați de la firma AVM se mai ocupă și cu recuperarea de prejudicii sau debite neîncasate de către una din părțile contractuale. Astfel, prin această intervenție prestatorii de servicii conexe în domeniul transporturilor găsesc rezolvarea problemelor chiar dacă sunt ceva mai complexe.

Servicii juridice pentru clienții străini dar nu numai

Paleta de servicii oferite de avocații de la AVM se ocupă printre altele și cu serviciile juridice pentru clienții din afara țării. Avocații comunică fluent în limbile engleză și germană și, în felul acesta, reușesc cu ușurință să reprezinte clienți și firme străine în fața instanțelor de judecată din România.

Aceste aspecte se pot aplica și în cazul litigiilor de muncă care au pe de o parte implicarea unor parteneri străini sau la înființarea unor asociații și fundații cu capital străin.

Aportul unor avocați cu experiență intervine și în cazuri de litigii bancare, de executare silită, inclusiv a celor emise de instanțe din străinătate.

Protecția datelor cu caracter personal și recuperările de prejudicii, precum și dreptul asigurărilor sunt alte trei ramuri ale activității acestui prestigios cabinet de avocatură.

Pentru mai multe detalii privind serviciile extinse ale firmei de avocați recomandăm accesarea paginii principale AVM sau o vizită la biroul localizat în orașul Sibiu.

Contact: office@avmconsult.ro