Când discutăm despre mașini, legăm performanțele de capacitatea motorului și piesele care-l compun, dar sunt și alte elemente care contează când șofezi. Anvelopele sunt componente auto care influențează mult modul în care mașina rulează. Ele absorb șocurile, asigură aderență și preiau reacțiile și manevrele șoferului. De calitatea și starea anvelopelor contribuie siguranța ta, dar și confortul. De asemenea, anvelopele protejează roata și influențează consumul. Achiziționarea unor anvelope de calitate este esențială dacă vrei să te bucuri de călătorii plăcute și sigure. Descoperă în continuare câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea corectă!

Ține cont de producător

Există mulți producător de anvelope, dar doar unii dintre ei au dovedit de-a lungul a multe generații că pot crea produse de cel mai înalt nivel. Gama de anvelope Michelin de la Cauciucurijante.ro, de exemplu, demonstrează de ce producătorul francez este unul dintre liderii pieței globale. Renumele lor și al altor producători de anvelope de calitate s-a construit în timp, datorită inovației continue, exigenței în producție și respectului față de client. Cumpără anvelope de la producători recunoscuți pentru calitatea produselor lor, dacă vrei performanțe, siguranță și confort.

Evaluează experiența anterioară

Dacă ai mai folosit diferite tipuri de anvelope anterior, gândește-te la perfomanțele lor! Ia în calcul șofatul pe drumuri accidentate sau netede, în condiții de vreme bună sau severă. Analizează modul în care s-au uzat și durata folosirii. Astfel, îți poți face o idee despre calitatea lor. Dacă nu au fost satisfăcătoare, evită-le și îndreaptă-te spre alte modele de anvelope!

Nu uita de specificațiile tehnice

Oricât de bun este un set de anvelope, trebuie să se potrivească mașinii tale. Compatibilitatea tehnică este o condiție sine-qua-non. În cartea tehnică a mașinii găsești dimensiunile și caracteristicile pe care trebuie să le aibă anvelopele pe care le alegi. Sunt importante:  • lățimea benzii de rulare;
  • structura interioară:
  • lungimea inelului interior;
  • profilul;
  • viteza și greutatea suportate.

Ține cont de sezon

În România, legislația prevede schimbarea anvelopelor în funcție de sezon. La venirea iernii ai nevoie de anvelope speciale pentru acest anotimp, care au aderență ridicată și se comportă bine la temperaturi scăzute. Primăvara îți trebuie cauciucuri de vară, care funcționează bine la căldură și pe drumuri uscate. Cei care folosesc anvelope all season nu trebuie să schimbe anvelopele.

Adaptează-te la condițiile meteo pe care le întâmpini de obicei

Unele zone sunt mai umede, în timp ce altele sunt mai secetoase. Dacă șofezi des pe ploaie sau în zone montane, unde precipitațiile sunt la ordinea zilei, alege anvelope care evacuează bine apa. Producătorii au dezvoltat cauciucuri cu șanțuri dispuse astfel încât să reducă riscul de acvaplanare. Dacă întâmpini des zăpadă, îți trebuie anvelope de iarnă cu caneluri adânci și protuberanțe care să îmbunătățească aderența.

Ia în calcul consumul de combustibil

În condițiile în care prețul combustibilului a  crescut mult, toți șoferii sunt atenți la consum. Anvelopele influențează consumul, pentru că designul lor modifică rezistența la înaintare. Dacă anvelopa este mai netedă, rezistența este redusă și consumul mic. Dacă are multe protuberanțe și caneluri pentru aderență, atunci rezistența la înaintare crește și produce un consum crescut. Contează însă și presiunea din cauciucuri. Regleaz-o la valori optime ca să nu consumi mult.Numără banii

Anvelopele se găsesc la prețuri diferite. Deseori, prețul reflectă calitatea. Este bine să strângi bani și să achiziționezi anvelope premium, care oferă durabilitate, confort și manevrabilitate. Cauciucurile ieftine sunt avantajoase doar din perspectiva prețului. Există însă și produse la preț intermediar, cu performanțe decente. Anvelopele sunt importante pentru mașina ta. Alege un set de anvelope de calitate, ca să te bucuri de călătorii plăcute și sigure!