De cele mai multe ori, o femeie de afaceri este considerata o femeie de succes, cele doua devenind deseori sinonime. Este important sa respectam eforturile profesionale depuse de o persoana, sa o apreciem pentru cariera construita, dar sa nu uitam ca aceasta este doar o mica parte din ea. Oamenii sunt diferiti, au capacitati si dorinte diferite, iar elementul comun ar trebui sa fie doar dorinta de a face bine ceea ce face. Astfel, o femeie de succes poate sa fie o casnica, cu sau fara copii, ale carei taskuri sunt indeplinite zilnic, rezultand un mediu frumos si sanatos pentru toata familia. 

Succesul dobandit in cariera unui om este mereu de apreciat, insa trebuie inteles pe deplin, nu doar in aparenta. Mass media si retelele de socializare ne promoveaza adesea persoanele care au atins o performanta in cariera, insa informatiile sunt deseori succinte si insuficiente. 

Pandemia din ultimii ani a scos la iveala dorinta oamenilor de a vedea dincolo de aparente 

Pana sa apara pandemia creata de Covid, gaseam destul de rar interviuri complete si complexe cu persoane ale caror performante profesionale au atins cote maxime sau sunt in plina  accesiune. Odata cu pandemia, intreaga omenire a trebuit sa isi reevalueze propria viata si, implicit, viitorul profesional. Restrictiile impuse au dat nastere la idei noi, ce au schimbat fundamental cateva domenii. 

Podcasturile ocupa acum un loc important in cautarile noastre online, numarul abonatilor crescand impresionant. Acest lucru se datoreaza nevoii oamenilor de a primi informatii complete, de a asculta si cunoaste un om in profunzimea sa, nu doar conform normelor televiziunilor. Femeia de succes care distruge stereotipuri

Dincolo de o colectie de genti de piele naturala de la branduri exclusiviste, bijuterii ticsite cu diamante si masini ce depasesc deseori pretul unui apartament, descoperim eforturile depuse de femei pentru a demonta prejudecatile societatii, de a demonstra ca pentru a avea o cariera impresionanta nu trebuie sa te mariti cu un barbat potent financiar. 

Capacitatea noastra de a performa, indiferent de domeniul ales si de pozitia sociala si ierarhica, a fost de multe ori blocata de stereotipuri. Din fericire, odata cu evolutia timpurilor, si societatea a devenit mai relaxata si nonconformista. 

O femeie poate acum sa isi construiasca o cariera de succes in orice domeniu, oricat de controversat ar parea. Descoperim tot mai des povesti cu femei care lucreaza ca soferi pe tir sau care conduc echipe de muncitori in constructii, dovedind astfel ca nu exista domenii speciale in functie de sex, ci doar de abilitatile fiecaruia si dorinta sa de a munci.Mama este prima femeie de cariera din viata noastra

A fi antreprenor sau parte din top managementul unei companii multinationale este considerat de multi dintre noi apogeul unei cariere profesionale. Insa uitam adesea ca o functie nu ne poate defini deoarece oamenii sunt diferiti, cu nevoi, idealuri si posibilitati diferite. 

Avem tendinta, de multe ori,  de a nu vedea evidentul din fata si viata noastra. Desi nu este o cariera ce implica un contract de munca si nici ani de vechime recompensati prin pensie, a avea grija de propria familie, asigurand dragostea, linistea si hrana, este un job full time ce construieste caractere si vieti fericite. 

Din fericire, in zilele noastre o femeie are suficiente modele pe care le poate admira si urma, femei ce au reusit sa doboare multe bariere impuse de societate. Prezenta acestora in emisiuni si podcasturi, continutul creat in mediul online si nu in ultimul rand cartile scrise de majoritatea dintre ele reprezinta doar cateva din modalitatile prin care putem ajunge sa cunoastem realitatea din spatele unei imagini de succes.