Pe 1 iulie 2022, Academia de HR vă invită la Cursul Concedierea și cercetarea disciplinară, eveniment ce va avea loc online.

Scopul cursului este acela de a oferi soluții practice în materia concedierii disciplinare, prin explicarea mecanismelor legale și procedurale angrenate în procesul efectuării acestei tipologii de concediere. Tematica abordată, deopotrivă utilă atât pentru angajatori cât și pentru salariați, urmărește să eficientizeze aplicarea acestei instituții juridice, prin evidențierea pașilor concreți în efectuarea unei concedieri disciplinare corecte, în consens cu prevederile legale în materie.

Despre curs

Relațiile de muncă pot genera, în cazuri nedorite și situații de conflict între angajatori și salariați. Cunoașterea particularităților care privesc concedierea disciplinară este foarte importantă atât pentru angajatori, care își manifestă prerogativa disciplinară atunci când concediază, cât și pentru salariați, care trebuie să fie protejați împotriva abuzurilor.Legiuitorul stabilește în această materie un cadru legal general care guvernează modul de desfășurare a concedierii disciplinare, însă partenerii sociali pot stabili aspecte suplimentare.

În acest sens, regulamentul intern este un izvor specific al dreptului muncii, deosebit de relevant în această materie, însă, partenerii sociali pot include și în contractele colective de muncă prevederi în materia răspunderii disciplinare.

Problemele apar în practică atunci când concedierea disciplinară nu este realizată în mod corect, rezultatele fiind acțiunile în instanță sau sancțiunile aplicate de către inspectoratele de muncă.

Acest curs te va ajuta să cauți răspunsuri sau clarificări suplimentare, printre altele, la următoarele întrebări:

  • Cum trebuie efectuată cercetarea disciplinară?
  • Care este rolul concret al regulamentului intern în sfera disciplinei muncii?
  • Care sunt aspectele pe care trebuie să le evit ca angajator când efectuez cercetarea disciplinară?
  • Cum stabilesc dacă o abatere disciplinară este suficient de gravă pentru a justifica sancțiunea concedierii disciplinare?
  • Cum se face corect individualizarea sancțiunilor disciplinare?

Cursul va fi ghidat de Radu-Ștefan Pătru, Lector Universitar, Doctor în Dreptul Muncii, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul învățământului superior juridic românesc. Este autor și coautor a numeroase lucrări științifice în domeniul dreptului muncii. 

Detaliile evenimentului

Cand

1 iulie 2022

Unde

Online

Academia de HR ajuta companiile sa obtina Performanta prin Oameni. Se bazeaza pe 20 de ani de experienta in recrutare, training si consultanta de Management si HR, insumand mii de candidati recrutati, mii de ore de training si sute de proiecte locale si internationale.

Academia de HR abordeaza toate problemele importante de HR și People Management si contribuie prin proiecte de recrutare, cursurile si serviciile la atragerea, pastrarea si dezvoltarea talentelor in companiile din Romania.