Cadourile corporate reprezinta o practica larg raspandita in cercurile profesionale si au, in general, rolul de a transmite, intr-un mod elegant, colaboratorilor sau clientilor importanti multumirile companiei pentru loialitate si pentru o relatie fructuoasa.

O idee comuna, dar gresita este ca acest tip de cadou trebuie sa fie intotdeauna foarte scump. Desigur, exista ocazii in care noblesse oblige, dar de multe ori, la fel ca si in viata personala, gestul si atentia conteaza mai mult decat valoarea cadoului in sine.

Daca esti in cautarea unor idei pentru a fi sigur ca alegi in fiecare situatie cadourile potrivite pentru colaboratorii tai, avem cateva sugestii pentru tine.

Ce inseamna un cadou corporate potrivit

Pentru oricare dintre noi, primirea unui cadou corporate care nu este util sau in mod special estetic este o experienta dezamagitoare. Multe companii considera ca produse personalizate de tipul pixuri, cani, umbrele sau cheie USB inscriptionate cu logoul lor reprezinta optiuni bune pentru cadouri corporate. Din pacate, nu este chiar asa. Clientul sau colaboratorul tau nu este un ambasador al brandului tau, deci nu are de ce sa foloseasca o cana cu logoul firmei tale. De asemenea, calitatea produselor este esentiala. Primirea unui cadou de proasta calitate ar putea transmite clientului tau mesajul ca nu-l respecti si ca este un client care nu conteaza pentru tine. Prin urmare, este important sa alegi un cadou de buna calitate, care sa ramana in memoria destinatarului, chiar daca nu are un logo pe el.Cadourile de protocol

Companiile mari, multinationalele, dar si cele mici care vin cu idei inovatoare pot primi vizite de inalt nivel din partea unor demnitari sau personalitati cunoscute pe plan public sau din partea sefilor de la cel mai inalt nivel. Daca aceasta vizita se suprapune unui eveniment special (aniversarea companiei, lansarea unui nou produs), cadourile corporate pot fi o modalitate eleganta de a marca evenimentul. Pentru oficialitati sau sefii de la conducerea internationala se impun cadouri rafinate. O vaza Lalique, de exemplu, esarfe de matase pentru doamne sau batiste de matase de buzunar pentru domni, accesorii de birou din argint sau stilouri de inalta calitate pot fi intotdeauna cadouri potrivite. 

Cadourile high-tech

Bateriile externe sau pedometrele sunt cadouri foarte apreciate. Pot fi chiar si serigrafiate, daca doresti, dar opteaza, mai curand pentru ceva discret. De asemenea, daca bugetul companiei iti permite, poti opta pentru casti audio fara fir, boxe fara fir sau chiar un ceas inteligent. Un card cadou pentru abonamente la diferite servicii de divertisment online poate fi un alt gen de cadou foarte apreciat. 

Pentru clientii preocupati de mediu

Odata cu schimbarile climatice, din ce in ce mai multe persoane au devenit foarte atente la obiectele de zi cu zi pe care le folosesc. Asadar, daca stii ca ai astfel de clienti care sunt sensibili la chestiunile legate de mediu, si chiar mai mult, compania lor desfasoara activitati in acest sens, este important sa alegi cadouri corporate prietenoase cu mediul, astfel incat cadoul sa nu fie perceput negativ. Exista multe tipuri cadouri realizate din materiale reciclate sau care sunt sustenabile, de la agende la genti personalizate. Produsele alimentare sunt si ele o optiune buna, mai ales daca te asiguri ca in cosul de delicatese pe care il trimiti clientului sau colaboratorului sunt si produse vegane. Asadar, cadoul corporate, mai ales atunci cand se adreseaza unor clienti sau parteneri importanti, trebuie sa tina seama atat de ocazie, cat si de profilul persoanei care il primeste si al companiei pe care o reprezinta. Mizeaza intotdeauna pe estetica, rafinament, dar si pe originalitate. In acest fel, cu siguranta, cadoul de la tine va fi memorabil.