Sediul companiei tale reprezinta cartea de vizita a firmei si trebuie sa reflecte valorile, principiile si misiunea organizatiei. Designul spatiului de lucru influenteaza calitatea si eficienta activitatii angajatilor si este un argument important in proiectele prezentate clientilor. Ca sa realizezi un sediu aspectuos si impresionant, iti prezentam cateva sugestii de investitii pe care sa le faci in etapa de amenajare a birourilor, spatiilor de primire si salilor de sedinte:

Monteaza ferestre si usi termopan

Ca sa beneficiezi de mai multa lumina naturala pentru birouri, sali de meeting si zone de relaxare monteaza tamplarie PVC cu geam termopan, care iti permite instalarea unor ferestre de mari dimensiuni, usor de manevrat si dotate cu echipamente performante de izolare termica, protectie antiefractie si aerisire controlata. Astfel vei avea grija de sanatatea angajatilor tai si in acelasi timp vei amenaja spatii cu un nivel ridicat de eficienta energetica.

In plus, ai mai multa liniste si oamenii se pot concentra mai usor pe ceea ce au de facut, pentru ca nu mai sunt deranjati de zgomotele de afara sau de conversatia din biroul vecin.

Instaleaza usi culisante care te ajuta sa economisesti spatiu, sa creezi pereti intregi de sticla pentru un design modern si o luminozitate sporita. Alege usi termopan cu sisteme glisante pentru accesul catre terase, balcoane si curti interioare.                         Instaleaza sisteme mobile de compartimentare

Abordarea moderna in amenajarea spatiilor de lucru este ca birourile se modifica dupa nevoile angajatilor si nu invers. Aplica aceasta metoda si instaleaza partitionari demontabile cu sisteme dublu vitrate pentru o buna izolare fonica, sisteme modulare flexibile, de greutate redusa si usor de relocat, realizate din PVC, aluminiu si sticla securizata.

Vei obtine spatii de lucru ergonomice, moderne si functionale, pentru ca angajatii tai sa se simta confortabil la serviciu si sa lucreze eficient, mai ales ca orice modificare a configuratiei de birouri se poate realiza in cateva zile, fara mari eforturi. Poti trece de la open space la birouri pentru echipe de proiect sau sali pentru lucru individual, dupa cum ai nevoie.

Amenajeaza un spatiu special pentru intalniri cu clientii

Oricare ar fi domeniul de activitate al firmei tale, intalnirile cu clientii sunt foarte importante, asa ca trebuie sa investesti prioritar in dotarea unui spatiu special pentru business meetings, ca sa pornesti cu dreptul in viitoarele colaborari si sa creezi o impresie buna in fata colaboratorilor, a partenerilor de afaceri si mai ales sa convingi potentialii clienti de valoarea companiei tale.Alege mobilier modern si instaleaza echipamente performante, doteaza sala respectiva cu instalatie de sonorizare, sistem de conferinta, videoproiector si ecran de proiectie. Amenajeaza un coffee corner unde sa poti servi oaspetilor tai cafea, ceai si bauturi racoritoare, pentru ca ospitalitatea face parte din profesionalismul unei companii.

Adapteaza designul birourilor la profilul companiei

La prima vedere ti se pare un detaliu mai putin important, dar nu este deloc asa: investitia in designul birourilor este la fel de importanta ca amenajarea spatiilor de lucru si dotarea cu echipamente IT.

Modul in care alegi stilul de mobilier, culorile, decorurile reprezinta o oglinda a personalitatii companiei si trebuie sa reflecte domeniul ei de activitate, sa redea culorile din logo si sa fie in concordanta cu mesajele publice ale firmei.

De exemplu o firma de arhitectura va impresiona printr-un interior original, cu solutii inedite de amenajare, pe cand o companie de robotica se poate remarca prin utilizarea unor elemente grafice, instalatii multimedia si alte decoruri din zona tehnologiei.

Creeaza spatii de relaxare pentru angajati

Oamenii tai vor petrece multe ore pe zi la serviciu, asa ca proiectarea unor spatii de relaxare, odihna si servire a mesei reprezinta o investitie necesara si utila, pe care trebuie s-o ai in vedere la amenajarea sediului firmei.

Inspira-te din exemplul companiilor multinationale, care pun la dispozitia angajatilor zone de cafeteria si coffee lounge, curti interioare cu spatiu verde si mici gradini cu flori, chiar sali de sport, aparate de fitness si facilitati de gaming care sa-i ajute sa se relaxeze si sa fie mai concentrati si mai eficienti la joburile lor.

Tine seama de aceste sugestii atunci cand te decizi care sunt cele mai importante investitii pentru amenajarea sediului firmei tale si aloca fondurile necesare pentru dotari moderne, ergonomice si eficiente energetic.