Una dintre regulile foarte importante ale airsoft-ului este respectarea cerințelor impuse de organizatorul sesiunii de joc. Acest lucru înseamnă mai ales echipament specific (de la îmbrăcăminte și încălțări – de exemplu, produsele de încălțăminte LOWA – pe https://www.airsoft.ro/lowa găsești cele mai solide ghete pentru airsoft și orice fel de activități în aer liber, la prețuri foarte accesibile – și până la arme și tot felul de accesorii). Desigur, nu trebuie uitate niște reguli legate de respectarea adversarului, de fair-play și de tratarea acestui joc ca un sport (fiindcă așa este considerat la nivel internațional).

De ce este importantă încălțămintea la airsport?

Precum în cazul oricărui sport în care se utilizează picioarele, airsoft-ul solicită din plin aceste membre ale corpului uman. Mare parte din acțiune se desfășoară pe teren accidentat, care ascunde capcane numeroase pentru jucători. Ceea ce implică necesitatea asigurării picioarelor. Produsele de încălțăminte outdoor sunt special concepute pentru a se adapta reliefului denivelat. Sunt solide, au o talpă cu aderența sporită, cu funcții de anti-alunecare și care îi conferă piciorului stabilitate atât în mediul umed, noroios, cât și pe sol nisipos. Produsele LOWA sunt create pentru a se adapta oricărui tip de suprafață. Pot fi folosite atât la cățărări, plimbări în aer liber, cât și pentru sporturi, așa cum este airsoftul. Nivelul de tracțiune este garantat indiferent de tipul de sol pe care este utilizată.

Talpa piciorului este protejată împotriva șocurilor, la fel ca și glezna, acest tip de încălțăminte fiind o combinație între elemente rigide și unele maleabile. Pentru orice tip de încălțări talpa este foarte importantă. LOWA a dezvoltat o serie de tălpi care sunt turnate printr-un procedeu de injectare, care le sporește capacitatea de a rezista la terenul alunecos. Striațiile care sunt dispuse pe talpa încălțămintei previn alunecarea și oferă un plus de stabilitate piciorului, ajutându-l chiar și în situații în care nivelul de siguranță al terenului nu este unul ridicat.Airsoft-ul este un sport plin de acțiune, în care deciziile sunt luate în fracțiuni de secundă. Jucătorii trebuie să fie siguri pe picioarele lor, mai ales atunci când execută lovituri din mers. Nu trebuie uitată nici caracteristica de nuanță, care este esențială pentru camuflarea jucătorului. De aceea, încălțămintea dedicată acestui sport este realizată în nuanțe pale sau ușor închise, care se pliază pe variate tipuri de teren. Iar cel mai bun lucru legat de încălțămintea destinată jocului de airsoft este că se mulează în mod ideal și pentru ținutele de toamnă-iarnă.

Ceea ce înseamnă că atunci când vrei să te deplasezi în siguranță pe suprafețele alunecoase, înghețate sau umede din cauza zăpezii și a ploii, te poți baza oricând pe încălțămintea destinată activităților în aer liber. Rezistența acestui tip de încălțăminte este garantată de materialele de calitate superioară din care este confecționată. De la plimbări obișnuite prin natură și trekking, până la airsoft sau cățărare, aceste produse unice se bazează pe detalii care le fac unice. Pentru că au fost concepute să ofere performanță atât la airsoft, cât și în viața de zi cu zi!