Raportul de piata al utilajelor agricole (2020-2023) ofera date istorice ale pietei, inclusiv analize regionale, producatori de frunte, cota de piata, dimensiune si provocari si ajuta la identificarea unui segment de crestere pentru investitii si la dezvoltarea strategiilor care vor fi benefice pentru dezvoltarea viitoare.

„Agricultural Machinery Market” (2020) discuta impactul diversilor factori care influenteaza cresterea pietei si a factorilor de conducere, arunca o lumina suplimentara asupra imaginii generale a pietei, a producatorilor-cheie, strategii adoptate de acestia, dimensiuni, tendinte si tipuri noi, venituri, marja bruta cu analiza regionala si prognoza pana in 2023.

Factorii care determina piata utilajelor agricole la nivel global sunt cresterea populatiei, urbanizarea si cererea de productivitate mai mare, cu terenurile agricole in scadere pe tot globul, care au dus la cresterea cererii de utilaje agricole. Progresul tehnologic pentru dezvoltarea de produse mai eficiente, pastrand in considerare cerintele specifice fiecarei tari, va oferi oportunitati pentru cresterea viitoare a sectorului.

Factorii macroeconomici au o influenta uriasa pe piata utilajelor agricole. Factorii cheie care influenteaza vanzarea echipamentelor agricole sunt nivelul venitului net al exploatatiilor agricole si, intr-o masura mai mica, ratele dobanzilor si conditiile economice generale, disponibilitatea finantarii si programele de subventionare aferente, preturile terenurilor agricole si nivelul datoriei agricole. Venitul net al fermei este afectat in primul rand de volumul suprafetei plantate, de preturile de marfa si de animale, de nivelul stocurilor, de cheltuielile de exploatare a fermei (care includ cheltuielile cu ingrasamantul si combustibilul), randamentul culturilor, fluctuatiile cursului de schimb valutar, stimulentele fiscale si subventii guvernamentale.Calitatea, disponibilitatea si costul echipamentelor folosite pentru vanzare afecteaza si nivelul vanzarilor de echipamente noi. Starea meteo este un factor determinant major al productiei de culturi si, prin urmare, afecteaza deciziile de cumparare a echipamentelor. In plus, variatiile geografice ale vremii de la anotimp pot afecta, de asemenea, volumul vanzarilor diferit pe pietele diferite. Politicile guvernamentale pot influenta piata echipamentelor agricole prin monitorizarea nivelului de suprafata plantata, cu subventii directe care afecteaza preturile anumitor marfuri sau cu alte plati livrate direct fermierilor.

Cea mai semnificativa schimbare in productia de cultura din SUA a fost cresterea suprafetei consacrate porumbului, folosind in mod obisnuit pamant plantat anterior cu soia si bumbac. In plus, o schimbare a rotatiei culturilor a dus la plantarea mai multor acri de porumb.

Desi cererea de echipamente agricole noi tinde sa scada in perioadele de stagnare economica sau recesiune, piata serviciilor de mentenanta a utilajelor agricole este  mai putin volatila decat piata de echipamente noi si, prin urmare, ajuta la limitarea impactului scaderilor vanzarilor de utilaje agricole noi asupra rezultatelor operationale complete.Sursa: https://www.marketwatch.com/press-release/agricultural-machinery-market-size-share-and-analysis-2020–global-industry-details-overview-by-revenue-competitive-landscape-key-regions-and-forecast-to-2023-market-reports-world-2020-01-02