Ultima tehnica propusa de Jacob Goldenberg pentru crearea de reclame virale este unificarea. Practic acest instrument presupune identificarea unui element, unui obiect din mediu si folosirea acestuia ca suport pentru mesajul publicitar, intr-un mod care sa demonstreze promisiunea produsului, a serviciului sau a brandului.

Citeste si Partea I – Comportamentul exterm, Partea a II-a – Consecinta extrema, Partea a III-a – Alternativa absurda, Partea a IV-a – Efortul extrem, Partea a V-a – Metafora, Partea a VI-a – Inversiunea, Partea a VII-a – Activarea.

Pentru a ne folosi de unificare, putem alege doua modalitati de implementare. In prima, luam elementul din mediu de care ne vom folosi si il «manipulam» in asa fel incat o caracteristica a sa sa poarte mesajul intr-un mod unic. In cea de-a doua, trebuie sa lucram in directie inversa – cream mesajul si abia apoi gasim obiectul in mediul publicului tinta care sa poarte mesajul.

Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, sa vedem cum au fost create aceste doua reclame la Kit Kat si, respectiv la McDonalds.



kit kat

mcdonalds

In cazul celor de la Kit Kat, publicitarii au gasit in primul rand obiectul din mediu – banca – si o caracteristica a acestuia prin care sa ofere mesajul. In cazul McDonalds, ideea a inceput de la mesajul de promovare – «Optiuni de masa toata ziua» – si apoi au gasit elementul care sa ii ajute sa promoveze mesajul – soarele.
Mai multe nu avem de spus, dar va mai putem arata:



unif2

unif3

unif4

Autor: Claudia Caraba