Sa iti rozi unghiile, sa mesteci cu gura deschisa sau sa vorbesti inainte de a gandi. Cam la astfel de lucruri ma refer cand spun „obiceiuri proaste”. Este evident ca aceste deprinderi pot afecta viata sociala a unui individ, dar ce efect au ele asupra mediului profesional?

Exista o multime de lucruri pe care le facem involuntar zilnic, iar cercetarile demonstreaza ca aceste obiceiuri ne afecteaza semnificativ productivitatea. Totusi, cu cat esti mai constient de acest fapt, cu atat esti mai responsabil de inlaturarea lui.

  1. Grabitul dimineata

A fi matinal nu este o calitate atat de comuna si cu siguranta multi dintre cititori se simt vizati de faptul ca nu o detin. Poate ca ma crezi sau nu, dar aceasta calitate poate fi educata si deprinsa. In lipsa disciplinei, dimineata este un iad. Daca vorbim si de o activitate fizica inainte de a pleca la munca, multi ar prefera sa nu se mai trezeasca. Ideea este in felul urmator: daca te trezesti prost dimineata, ajungi inca motaind la munca si toata ziua o sa mearga la fel de prost. Studiile arata ca persoanele matinale sunt mult mai productive si in cealalta instanta, persoanele care au ajuns de succes prin propriile puteri sunt familiare cu trezitul de dimineata. Stiu ca e dificil, dar este foarte important. Apeleaza la metode extreme daca este nevoie, foloseste un ceas desteptator pana cand te inveti sa te trezesti de la prima alarma. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.

  1. Sarirea peste micul dejun

Dupa ce rezolvi cu problema prezentata la punctul 1, acesta este un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont. De ce? Pentru ca atunci cand te trezesti, nivelul glicemiei este foarte scazut. Acesta este motivul pentru care multi se simt obositi si chiar putin iritati dimineata. Nu este vina ta, este nevoia ta de hrana pe care, daca o amani, iti va scadea productivitatea la nivelul intregii zile.

In curand partea a doua