Sunt multe aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare cand achizitionezi lentile de contact, inclusiv perioada de purtare. Iata principalele motive pro si contra alegerii celor de unica folosinta, astfel incat sa poti decide daca ti se potrivesc.

Avantajele utilizarii lentilelor de unica folosinta

Daca ai un program ocupat sau pur si simplu vrei sa scapi de pasii de igienizare si depozitare, necesari dupa fiecare utilizare, achizitioneaza o pereche de lentile de contact de unica folosinta. Descopera in continuare beneficiile oferite de acestea.

  • Nu au nevoie de intretinere si depozitare speciala

Tot ce trebuie sa faci este sa le aplici cu mainile curate si sa le arunci dupa ce le porti. Nu este nevoie sa le dezinfectezi cu solutie speciala dupa ce le-ai folosit si sa le depozitezi in recipientul destinat lentilelor de contact zilnice sau cu utilizare continua. 

  • Potrivite pentru purtari ocazionale

Daca vrei sa inlocuiesti din cand in cand ochelarii de vedere cu lentile de contact, cele de unica folosinta sunt ideale. Poarta-le pentru a practica fara dificultati un sport sau pentru a aparea fara ramele cu dioptrii la un eveniment, precum si in fotografii. De asemenea, pot fi o alternativa buna pentru zilele ploioase sau cu ger, cand lentilele ochelarilor se pot murdari sau aburi in mod constant. In plus, nu iti vor crea probleme cand porti masca de protectie. 

  • Utile în calatorii

Economisesti spatiu in bagaj cu lentilele de contact de unica folosinta, pentru ca nu trebuie sa iei cu tine solutia de curatare si recipientul de depozitare. Asigura-te doar ca ai suficiente perechi si, astfel, nu trebuie sa pierzi timp nici nu procesul de igienizare.

  • Nu aduna depuneri proteice

Acestea se arunca dupa utilizare, asa ca nu risca sa adune depozite de resturi proteice sau microbi. In fiecare zi deschizi un nou set steril, igienizat si hidratat corespunzator, care sa iti ofere confortul ocular de care ai nevoie.Dezavantajele utilizarii lentilelor de unica folosinta

Inainte de a te hotari sa alegi acest tip de lentile de contact, tine cont de bugetul tau, dar si de afectiunea oculara. Intreaba medicul specialist daca acestea sunt utile pentru nevoile tale.

  • Cost mai mare

Lentilele de contact de unica folosinta costa mai mult decat cele cu durata de purtare mai lunga, deoarece trebuie inlocuite zilnic. Desigur, suma difera in functie de material si de brand, insa un beneficiu este ca nu trebuie sa achizitionezi solutia speciala, care este destul de scumpa. 

  • Nu sunt potrivite pentru toate defectele de vedere

Nu ai la fel de multe optiuni ca in cazul celor zilnice sau cu purtare extinsa, insa poti gasi lentile cu utilizare unica pentru multe dintre afectiunile de vedere. De asemenea, daca suferi de un defect ocular mai putin raspandit, cel mai probabil nu vei avea la dispozitie produse de unica folosinta potrivite pentru tine.

Mergi la medicul oftalmolog, pentru a determina care sunt masuratorile de care ai nevoie pentru achizitionarea lentilelor de contact de unica folosinta, fie ca este vorba de cele cu dioptrii, fie de cele colorate, cu rol estetic.