Un manager bun se gândește, atât la afacere, cât și la aspecte care țin de partea materială și care pot să influențeze bunăstarea angajaților.
Un aspect deosebit de important în orice afacere este spațiul în care angajații își petrec orele de muncă. Acesta, pe lângă că trebuie să fie unul ergonomic, trebuie să fie și unul frumos și care să îi țină în siguranță. Astfel, dacă deții o clădire pentru afacerea ta, să știi că aceasta merită din când în când atenție și asta înseamnă să o renovezi în așa fel încât celor care lucrează alături de tine să le fie mai mare dragul să meargă la birou și, deci, să fie productivi.
Acoperișul este deosebit de important, deoarece acesta vă ferește de intemperii și vă ajută să vă simțiți în siguranță indiferent de condițiile meteo.
Dacă îți trece prin gând să îl înlocuiești pe acesta cu unul nou și nu prea știi ce să alegi între tigla sau sindrila, ai ajuns în locul în care trebuie. Azi îți povestim care sunt beneficiile fiecăreia, ca tu să iei cea mai bună decizie în acest sens pe termen lung.
Ce sa alegi între țiglă și șindrilă pentru acoperiș
Aceasta este o întrebare cât se poate de validă deoarece fiecare aduce plusurile și minusurile sale și este important să te gândești la cum te pot influența acestea pe termen lung.
Țigla este a un material de construcții care este folosit pentru acoperirea clădirilor, fie că sunt rezidențiale sau comerciale. Aceasta este fabricată din materiale precum argilă, beton sau metal.
Poate să aibă forme variate, cum ar fi plată, ondulată sau cea tradițională. Țiglele din argilă sau beton sunt mai grele, ele oferind astfel o mai mare stabilitate și fiind folosite pentru clădiri robuste.
Țigla este un material foarte durabil, care poate să țină – desigur, în funcție de caracteristicile climatului în care este folosit – și până la 50 sau 100 de ani, fără a fi nevoie să faci mari reparații. Mai mult decât atât, țigla este, în cea mai mare parte, rezistentă la foc, ceea ce poate să îți ofere o mai mare siguranță în caz de incendii.
Deoarece este disponibilă într-o varietate mare de forme și culori, este excelentă atunci când vine vorba despre amenajări, deoarece poți să alegi dintr-o multitudine de modele în așa fel încât să se potrivească stilului preferat sau impus.
Șindrila poate să fie de multe ori confundată cu țigla, însă există diferențe între acestea. Șindrila este confecționată din lemn, asfalt, fibră de sticlă sau alte metale și materiale compozite.
De cele mai multe ori, vine în forme dreptunghiulare sau plate, însă poate avea și forme atipice, oferind o mai mare varietate.
Costul șindrilei este mai mic decât cel al țiglei, asta reușind să le ridice în topul preferințelor. De asemenea, ea este mai ușor și de instalat, lucru care duce spre alte tăieri de costuri. Mai mult decât atât, șindrila necesită o îngrijire minimă și reparațiile – atunci când este cazul – sunt simple și economice.
Șindrilele din asfalt și beton sunt foarte rezistente la apă, ceea ce le face propice în medii în care ploaia este la ea acasă.
Șindrilele pot să fie folosite pe diverse tipuri de acoperișuri, chiar și pe cele cu pante mici.
Diferențele dintre cele două stau mai ales în materialele din care sunt create, care sunt cele care te vor face să alegi o variantă sau alta.
Ambele sunt extrem de versatile, însă țigla este cea care este cea mai rezistentă în timp. Depinde, desigur, și de întrebuințarea pentru care le dorești și astfel poți să faci și cea mai bună alegere.
Pentru casă sau pentru clădirea de birouri, de exemplu, vei alege țigla deoarece este mult mai rezistentă în timp și poți să găsești o mulțime de modele și culori care să de plieze pe designul pe care l-ai visat și pe care urmează să îl realizezi. Pentru adăpostul animalelor de curte sau pentru anexele casei, însă, este de ajuns să folosești șindrilă și, astfel, vei salva parte din buget pe care să îl aloci în alte părți.
Alegerea ta trebuie să fie definită de mai multi factori precum durabilitatea de care ai nevoie, designul și mai ales bugetul pe care îl ai la îndemână. Însă nu uita să nu faci compromisuri atunci când vine vorba despre confort și siguranță.
Credite foto: unsplash.com