In zilele noastre serviciul de tip rent a car a cunoscut dezvoltare, extindere si popularitate. De-a lungul ultimilor ani tot mai multi au devenit interesati de acest domeniu, fie ca inchirierea se referea la un caz singular sau la un termen mai extins. Desigur, un context favorabil este creat si de agentiile de profil, cele care nu contenesc sa surprinda publicul cu oferte variate si mai ales practice.

Daca si tu te-ai intrebat la un moment dat ce avantaje ai avea daca la nevoie ai apela la serviciul de tip rent a car Cluj sau oriunde in tara, ei bine afla ca lista este destul de lunga. Iata si cateva exemple ce demonstreaza cum s-a ajuns ca acest segment sa fie atat de popular:

Predare si preluare

Exista flexibilitate din acest punct de vedere. Dar mai intai de toate sa ne axam pe interese, nevoi si cum poate un solicitant sa isi rezerve masina dorita. Online-ul este calea mai facila aici, iar de asta s-au convins si agentiile de profil. Astfel, se ofera posibilitatea de a rezerva o masina, prin formular online, iar daca pana la termenul stabilit apar schimbari si se renunta, anularea rezervarii nu este nici ea taxata. Destul de simplu, nu-i asa?

Ajunsi in aeroport, in alt oras, cei care au avut grija sa isi stabileasca din timp ce traseu vor urma si au inchiriat online o masina au posibilitatea sa fie asteptati de un agent ce le inmaneaza cheile de la vehiculul dorit. Comoditatea serviciului merge si mai departe de atat, astfel ca predarea masinii la expirarea termenului stabilit poate insemna din nou o maniera flexibila – unele agentii sunt de acord cu predarea in alte puncte, zone din oras decat locul stabilit cand a fost preluata.Masini gata echipate

In unele situatii este destul de costisitor sa pornesti la drum de vacanta si sa platesti si tot soiul de taxe de drumuri, asigurari sau dotari. Masina inchiriata poate veni la pachet cu ceva dotari extra, platite si ele insa per total inseamna sa iti simplifici modul in care planuiesti un itinerariu.

Ca tot vorbeam de dotari extra se pot oferi scaune auto pentru copii, lanturi sau alte accesorii de iarna, GPS sau chiar si un sofer profesionist – serviciu de tip high class, ce este ales mai ales de cei din mediul business, corporate.

Pe langa toate acestea exista clar avantajul de a nu depinde de mijloace de transport in comun, de programul acestora. Un grad mai mare de confort si intimitate il are cel care dispune de un autoturism cu care se poate deplasa oricand si oriunde – cel putin acesta este conceptul omului modern.Daca acestea sunt conditiile sau cel putin o parte dintre cele care favorizeaza serviciile rent a car, iata si cine le prefera sau cum s-a ajuns ca in zilele noastre deplasarile in tari straine sau pur si simplu pe plan intern cand se ajunge intr-un alt oras al tarii sa vina in stransa corelatie cu dorinta de a inchiria o masina:

Turistul

Fie el roman, roman  ajuns pe taram strain sau invers, turistul se va gandi mereu la metode care sa ii permita sa isi usureze traseul, avand parte de beneficii si confort mai ales. Astfel, serviciul rent a car este de mare ajutor, mai ales ca in vacanta nu iti sta gandul la taxe si revizii si cum sa iti pregatesti masina pentru calatorii.

Corporatistul

Sunt cei care au nevoie sa isi faca o buna impresie, la intalniri sau gale de profil. Un alt fenomen este legat de cei obositi, mereu in deplasari, care au nevoie de rapiditate in miscare, de relaxare si nu isi permit sa se aventureze la volan. Pot alege o masina inchiriata, cu sofer de asemenea, iar ofertele de rent a car adresate firmelor pot fi destul de generoase, ajungand spre exemplu la reduceri pentru clienti fideli.

Asadar, pentru un astfel de caz se are in vedere nevoia de o masina de lux, una de clasa superioara.

Ajungem astfel la concluzia ca masina, fie ea bun personal sau inchiriat, este o necesitate a zilelor noastre. Este cea mai simpla explicatie pentru care serviciile de tip rent a car sunt la ora actuala atat de populare.