Exista sute de aplicatii mobile care iti permit sa cauti, sa scrii email-uri, sa-ti iei notite si sa setezi intalniri. Dar, pentru unele persoane, dimensiunea redusa a tastaturii telefonului sau touch screen-ului poate fi dificil de utilizat.

Daca ai probleme in a vedea textul de mici dimensiuni, duci lipsa de dexteritate sau daca gandesti mai bine cu voce tare, poti sa beneficiezi de un instrument care iti permite sa transformi cuvintele rostite in cuvinte scrise. Iata trei aplicatii de „speech-to-text” care te pot ajuta sa-ti faci treaba fara prea multe batai de cap:

 1. Dragon Dictation. Aceasta aplicatie are un singur buton. Apasa-l pur si simplu si incepe sa vorbesti. Se va ocupa ea de restul. Textul apare dupa ce termini dictarea, asa ca s-ar putea sa-ti ia putin pana te acomodezi cu aplicatia. De indata ce vei prinde ritmul vei putea procesa email-uri lungi si alte documente cu un grad ridicat de acuratete intr-una din cele 30 de limbi si dialecte diferite.

Dupa ce aplicatia a transcris discursul tau, poti sa-l trimiti prin email sau sa-l copiezi si sa-l inserezi in alta aplicatie. De asemenea, poti posta direct pe Facebook sau Twitter sau poti salva textul pentru a-l utiliza mai tarziu. Cel mai mai mare avantaj este ca aplicatia este gratuita pentru iPhone si iPad, dar are nevoie de o conexiune de date pentru a putea functiona.

2. Evernote pentru Android. Aceasta aplicatie a fost conceputa pentru a te ajuta sa-ti salvezi ideile si momentele inspirationale. Initial, aceasta aplicatie putea fi folosita doar pentru a inregistra note audio, cum ar fi cursuri sau intalniri, dar acum iti permite si sa transformi aceste fisiere audio in text.Spre deosebire de Dragon Dictation, Evernote salveaza ambele fisiere, audio si text, astfel incat sa poti folosi si cautarea rapida a aplicatiei pentru a gasi o nota inregistrata. Aplicatia poate fi un instrument util pentru a-ti inregistra gandurile si pentru a le sorta mai tarziu.

Evernote este gratuit, dar din cauza ca utilizeaza serviciul de transcriere de text Google Android, trebuie sa fii online pentru a-l folosi.

 3. Voice Assistant. Aceasta aplicatie cu un design nou are o caracteristica de acces rapid care face si mai simpla posibilitatea de a posta pe Twitter, Facebook sau email. Selecteaza optiunea preferata si Voice Assistant converteste transcrierile tale in formatul adecvat fara clicuri suplimentare.

De asemena, poti folosi si caracteristica de copiere automata pentru a trimite transcrierile tale catre alte aplicatii, cum ar fi Google Search, Youtube sau Evernote. Poti chiar sa trimiti transcrierea direct la o imprimanta wireless.

Voice Assistant foloseste recunoasterea inteligenta a vorbirii si are, de asemenea, optiunea de verificare gramaticala si de editare oferind sugestii de corectare.

Aplicatia costa 99 de centi si este disponibila pentru iPhone si iPad.