Cum Sa Creezi O Oferta Adecvata !

Doresti sa creezi un Site Web pentru afacerea ta sau pentru clientii tai ? Te ocupi de Desingn Grafic sau esti implicat in diferite activitati din domeniul afacerilor ?
În acest caz, mai mult ca sigur realizezi ca succesul vine in momentul in care utilizatorii efectueaza practic conversia pe care ai stabilit-o si achizitioneaza serviciile sau produsele pe care le promovezi. Concurenta de pe piata este in continua crestere si de aceea majoritatea companiilor se intrec intre ele pentru a obtine atentia potentialilor clienti.
Unul din principalele moduri de a determina utilizatorii sa efectueze comanda este crearea unei oferte bine puse la punct si binenteles cat mai convingatoare.
In acest articol vei descoperi recomandari esentiale care te vor ajuta sa creezi o oferta corespunzatoarea care iti va aduce rezultatele dorite.


Ce este o Oferta?

Oferta este o propunere pe care o prezinti potentialilor clienti si are ca scop final vanzarea produselor sau serviciilor pe care le promovezi. 

Ofertă Comerciala

O astfel de oferta trebui conceputa intr-un mod special deoarece reprezinta o propunere de colaborare adresata uneia sau mai multor entitati specifice. Oferta Comerciala este creata in general de majoritatea firmelor care doresc sa isi promoveze serviciile sau produsele catre alte companii. De obicei, o astfel de oferta este trimisa electronic sub forma unui document si trebuie creata diferit :

 • Catre entitatile care iti cunosc deja compania, care au mai avut contact sau au mai colaborat cu aceasta.

In astfel de cazuri te poti concentra pe produse sau servicii specifice mai mult decat pe prezentarea companiei

 • Tehnici de vanzare
 • Finanate si economie
 • Management si leadership
 • Marketing si branding
 • Marketing online
 • Resurse umane
 • PR si comunicare
 • Idei de afaceri
 • Interviuri antrepenori de succes
 • Povesti despre afaceri de succes
 • Tehnici de vanzare

  Tehnici de vanzare

Tehnici de vanzare

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Cum sa fii un lider eficient

  Cum sa fii un lider eficient

Cum sa fii un lider eficient

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Cum sa fii un lider eficient

  Cum sa fii un lider eficient

Cum sa fii un lider eficient

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Instrumente creative pentru reclame virale

  Instrumente creative pentru reclame virale

Instrumente creative pentru reclame virale

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Marketing online

  Marketing online

Marketing online

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Resurse umane

  Resurse umane

Resurse umane

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • PR si comunicare

  PR si comunicare

PR si comunicare

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Start afacere

  Start afacere

Start afacere

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Start afacere

  Start afacere

Start afacere

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Start afacere

  Start afacere

Start afacere

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Catre entitatile pe care le contactezi pentru prima data.

In astfel de cazuri inafara de prezentarea ofertei propriu-zise ar fi recomandat sa mentionezi si informatii despre compania ta. Cateva example ar fi: de cat timp aceasta este pe piata, care este misiunea companiei, cu ce anume te ocupi exact, care ar fi avantajele aduse in cazul unei colaborari. Raspunzand la aceste intrebari credibilitatea, cat si potentialul firmei tale va creste in ochi colaboratorilor si vei castiga increderea acestora.

Ce ar trebui inclus intr-o Oferta Comerciala?

Crearea unei oferte depinde foarte mult de tipul de afacere pe care il desfasori. Elementele de baza care nu ar trebui sa lipseasca sunt: 

 • Numele companiei si datele de contact,
 • Numele destinatarului si datele de contact,
 • Oferta Personalizata care ar trebui ajustata in functie de entitatea care o receptioneaza,
 • Lista de preturi,
 • Referinte – include proiectele anterioare. Scrie cu cine ai mai lucrat in trecut (acest lucru va intari increderea).
 • Conditiile – perioada de garantie, termenul de livrare s.a.m.d.

Oferta de pe un Site Web

Este o buna modalitate de a iti face vizibila propunerea catre un public larg. Oferta de pe Site-ul Web pe care il detii va trebui sa contina cele mai importante informatii din punctul de vedere al utilizatorilor si va trebui creata in asa fel incat, sa ii ajute cat mai mult sa faca o alegere. Aceasta va trebui sa fie amplasata intr-un loc accesibil cum ar fi pe pagina principala sau intr-o subpagina pe care se poate ajunge prin accesarea unei sectiuni din meniu principal.

Ce ar trebui inclus intr-o Oferta prezentata pe un Site Web?

Ca oferta comercială, continutul ofertei de pe site-ul web poate fi creat in mai multe moduri, insa exista cateva informatii care nu ar trebui sa lipseasca :

 • Fotografiile produselor sau serviciilor,
 • Descrieri corespunzatoare care sa ofere raspunsuri la intrebarile utilizatorilor,
 • Detalii despre costurile de livrare, termenul de livrare etc.
 • Buton pentru adaugarea produselor in cos. Daca nu vinzi online atunci adauga datele de contact care sa permita utilizatorilor sa efectueze achizitia.

Oferta de pe un Site Web ar trebui sa contina si o lista de Preturi ?

Este foarte posibil sa fi auzit afirmatia potrivit careia preturile nu ar trebui sa fie prezentate pe site-ul web, insa in majoritatea cazurilor aceasta nu este o solutie benefica.
Lipsa unei liste de preturi poate fi justificata daca fiecare comanda are preturi individuale.

Aceasta situatie poate aparea in cazul designerilor grafici, redactorilor și creatorilor de site-uri web s.a.m.d

Cu toate acestea, daca pretul produsului sau al serviciului oferit este stabilit ar fi indicat sa il incluzi deoarece acest lucru te va ajuta sa castigi increderea utilizatorilor. Ascunderea costurilor poate descuraja potentiali clienti.

Cunoaste-ti Grupul Tinta

Inainte de a incepe crearea unei oferte trebuie sa iti cunosti in profunzime destinatarii.
Aminteste-ti ca propunerea ta va trebui sa raspunda in primul rand nevoilor potentialilor clienti, de aceea va trebui sa ii cunosti cat mai bine.
Forumurile din mediul online sau grupurile de pe Facebook pot fi considerate surse de informatii foarte utile. In cazul in care vei crea o oferta pe care o vei adresa anumitor companii incearca sa acorzi mare atentie la domeniul de activitate al acestora.

Incearca sa fii deasupra concurentei

Dupa ce ai reusit sa cunosti nevoile clientilor tai este timpul sa treci la analizarea concurentei. Verifica ce ofera celelate companii care opereaza in segmente similare cu cel al afacerii pe care o detii iar apoi incerca sa determini ce caracteristici te desting fata de acestea.

Utilizeaza adresarea corespunzatoare

Daca ai studiat corespunzator Grupul Tinta ar trebui sa stii deja ce fel de adresare folosesc, iar acest lucru il poti folosi in beneficiul tau. Foloseste o adresare asemanatoare in mesajele pe care le trimiti. Incearca sa iti amintesti ca nu toti beneficiarii sunt specialisti si evita frazele dificile pentru a transmite un mesaj cat mai clar. Chiar daca scrii un text pentru experti adresarea simpla va usura citirea acestuia.

Potriveste mesajul cu destinatarul

Oferta pe care o vei crea ar trebui sa ajute intotdeauna la rezolvarea problemelor persoanelor carora este adresata. Indiferent daca aceasta va fi creata pentru o anumita companie sau daca o vei plasa pe WebSite-ul pe care il detii va trebui sa tii cont intotdeauna de nevoile potentialilor clienti.

Creaza titluri atragatoare

Titlurile atrag intotdeauna privirile utilizatorilor si ii incurajeaza sa citeasca intregul text. Nu conteaza daca este titlul unui email, a unui document sau a unui blog de pe site acesta trebuie creat corespunzator.

 • Fii specific – spune direct ce oferi;
 • Concentreaza-te pe beneficii
 • Incearca sa argumentezi de ce propunerea ta este potrivita

Nu uita de CTA ( Chemarea La Actiune )

CTA este un apel la actiune pe care ar trebui sa il implementezi pentru a incuraja utilizatorii sa te contacteze prin a telefona direct, sa iti trimita un email sau sa faca o achizitie direct de pe site-ul web. Este indicat sa comunici destinatarului ceea ce doresti de la el. 

Concentreaza-te pe beneficii

Nu crea descrieri lungi pentru produsele sau serviiciile tale ci incearca sa scoti in evidenta beneficiile. Completeaza fiecare caracteristica cu beneficiul rezultatului. De exemplu : suprafata antiderapanta – creste siguranta de utilizare sau datorita cusaturilor duble camasa va rezista mai mult.

Concluzie

O oferta corespunzatoare reprezint cheia succesului pentru fiecare antreprenor. Te ajuta sa iti convingi eficient potentialii clienti iar acestia iti vor achizitiona produsele sau iti vor utiliza serviciile. Oferta trebui sa contina informatii clare si precise despre afacerea ta. Daca vei urma sfaturile din acest articol iti vei putea crea cu usurinta o oferta adecvata care iti va aduce clienti noi.


Acest Articol a fost creat de WebWave ( O platforma care ofera tuturor posibilitatea sa își creeze un WebSite sau un Magazin Online fără a avea cunoștințe de Programare sau Web Design ).

WebWave România oferă Gratuit Suport Tehnic în limba Română prin Chat și E-mail, pentru a va putea creea cat mai rapid un WebSite eficient din toate punctele de vedere.
Email : ro@webwave.me
Chat : https://webwave.ro