Atunci cand vine vorba de alimentarea cu apa a unei locuinte sau unor utilaje/echipamente, supapele de presiune sunt elemente extrem de importante. Acestea controleaza fluxul si presiunea apei, dar mai ales pot fi actionate pentru a opri complet alimentarea in caz de urgenta.

Drept urmare, trebuie sa stii cum sa observi o defectiune la nivelul acestor supape de presiune. In cadrul unei afaceri, acestea sunt mai usor de observat din cauza fluctuatiei parametrilor de operare aferenti echipamentelor. Pe de cealalta parte, o supapa care nu functioneaza corespunzator este mai greu de observat intr-o locuinta.

Daune la nivelul robinetelor si aparatelor casnice

Fiecare robinet si aparat/produs casnic care este conectat la reteaua de apa poate suferi daune daca presiunea apei este mai mare decat presiunea recomandata de catre producatorul elementului sau piesei respective. Apoi, unele tipuri de daune la nivelul unei supape de presiune pot duce la o presiune mai mare a apei.Astfel, daca te confrunti in mod regulat cu inlocuiri de componente, defectiuni la masina de spalat si asa mai departe, este posibil ca supapa sa fie problema.

supape presiune

Lipsa presiunii apei in locuinta

De obicei, acest lucru se poate observa treptat. Mai exact, cazurile cand presiunea apei dispare peste noapte sunt destul de rare – dar acest lucru nu este imposibil. Acest lucru marcheaza un blocaj la nivelul conductei pe care pot fi montate una sau mai multe supape de presiune.Acest tip de defectiune este mai dificil de rezolvat, deoarece trebuie sa efectuezi o analiza a conductelor/tevilor din casa ta, dar si din exteriorul acesteia. Fiecare traseu trebuie urmarit pentru a identifica blocajul.

Vibratii sau sunete produse de conducte sau tevi

Vibratiile si sunetele pot aparea din mai multe cauze – din fericire, majoritatea au de-a face cu aceste supape de presiune. De cele mai multe ori, acestea din urma nu se inchid sau deschid complet, rezultatul fiind un debit de apa neregulat.

Din fericire, sursa sunetelor poate fi identificata cu usurinta in interiorul unei locuinte. Desigur, aceasta sursa iti va indica si supapa sau conducta cu probleme.

Scurgeri sau zone umede in gradina ta

Conductele de apa vor trece, de obicei, prin gradina/curtea ta – mai exact pe sub aceasta. Astfel, daca observi o anumita zona care devine din ce in ce mai umeda pe zi ce trece, inseamna ca supapa sau conducta prezinta defectiuni.

Desigur, acest fel de situatii implica realizarea de sapaturi – nu arheologice, ci mai degraba de analiza si inspectie ale unei supape de presiune. In cazul in care aceasta este defecta, ea trebuie inlocuita cat mai rapid cu putinta pentru a nu produce alte daune la nivelul conductei aflate sub pamant.

Daca trebuie sa inlocuiesti neaparat o supapa din locuinta sau curtea ta, poti apela cu incredere la magazinul online marca Metro Instal, MagazinSupape.ro. Fiecare supapa din oferta magazinului se livreaza cu buletinul de verificare ISCIR si declaratia de conformitate aferenta.

Descopera acum gama de supape la pret avantajos – supape de siguranta cu arc tarabile, cu flansa deschidere brusca, cu arc fixe, reglabile si multe altele. Daca ai nevoie de informatii sau ajutor privind achizitionarea unei supape, poti contacta expertii magazinului oricand!