Dacă ne uităm la CV-ul miliardarilor planetei ne vom da seama că uneori nu este nevoie de o diplomă de licență pentru a face foarte mulți bani. De fapt, majoritatea oamenilor foarte bogați de pe planetă au renunțat la facultate pentru a se concentra pe afaceri, iar alții au început să aibă profituri uriașe la mult timp după ce au renunțat la școală. 

Ralph Lauren

Designerul vestimentar, acum în vârstă de 79 de ani, și-a început businessul vânzând cravate. Are o avere estimată de 5,8 miliarde de dolari și cu toate acestea nu a terminat decât doi ani de facultate.

Jan Koum, fondator WhatsApp

Înainte de a crea aplicația WhatsaApp, Koum a lucrat timp de 9 ani la Yahoo. Totuși nu a terminat niciodată studiile universitare începute la Universitatea din San Jose. Cu toate acestea, programatorul de 43 de ani, are o avere estimată de Forbes la 10 miliarde de dolari. 

Mark Zuckerberg, fondator Facebook

Povestea lui Mark Zuckerberg este cunoscută de toată lumea, iar faptul că a renunțat la studiile începute la Harvard nu reprezintă un secret. A declarat mereu că a făcut acest lucru pentru a se concentra mai bine pe afacerea începută. Se pare că nu a făcut un pas greșit, din moment ce, la doar 35 de ani are o avere de 65 de miliarde de dolari. Ted Turner, fondator CNN

Turner a fost dat afară de la Brown University chiar înainte absolvirii pentru că i-a permis prietenei sale să locuiască alături de el în camera de cămin. În ciuda acestui lucru, universitatea a reparat după ani de zile situația, permițându-i să își finalizeze studiile. Ted Turner, acum în vârstă de 80 de ani, are o avere de 2,2 miliarde de dolari. 

David Geffen, co-fondator DreamWorks Animation 

Geffen a mințit în repetate rânduri susținând că este absolvent al Universității din California pentru a-și păstra jobul pe care îl avea la agenția de talente William Morris. Astăzi, la 74 de ani, este unul dintre cei mai bogați oameni de la Hollywood, având în conturi 8,4 miliarde de dolari. 

Michael Dell, fondator Dell Computer

Michael Dell a renunțat la studiile de la Universitatea din Texas pentru a vinde computere. În anul de studenție își petrecea timpul modificând și îmbunătățind computere în camera sa de cămin. A avut un profit de 180.000 de dolari în prima lună în care a pornit afacerea, așa că  a renunțat la școală după doar un an. Astăzi, la 54 de ani, are o avere de 30,6 miliarde de dolari. Larry Ellison, fondator Oracle

Ellison a renunțat la două universități. Prima dată a abandonat studiile la Univeristatea din Illinois după doar un semestru după ce mama lui adoptivă a murit. Apoi a mai urmat un semestru la Universitatea din Chicago, după care a decis că nu ate nevoie de diplomă de studii superioare. La 75 de ani are în conturi 63 de miliarde de dolari. 

Bill Gates, fondator Microsoft

Povestea lui Bill Gates este și ea foarte cunoscută. După doar doi ani, a renunțat la Harvard pentru a înființa compania Microsoft. Decizia lui nu pare a fi greșită, dacă ne gândim că la 63 de ani are o avere de 102 miliarde de dolari, fiind unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. Vezi aici un caz clasic de inspirație.