Felul in care este amenajat spatiul de lucru este foarte important pentru cresterea gradului de productivitate si pentru confortul angajatilor. In contextul actual, vor trebui indeplinite o serie de norme pentru ca acestia sa-si poata desfasura activitatea in deplina siguranta. Iata cum poti organiza un birou in mod eficient din punct de vedere estetic, al spatiului, dar si al functionalitatii.

Delimitarea spatiului

Birourile inghesuite sunt de domeniul trecutului, deoarece fiecare angajat are nevoie un spatiu doar al sau, foarte clar delimitat. Pentru a asigura confort si siguranta, fiecare masa de lucru ar trebui instalata la o distanta considerabila fata de celelalte birouri.

Daca acest lucru este imposibil, se recomanda montarea unor panouri de protectie sau, daca este posibil, a unui mobilier special care sa delimiteze clar spatiul fiecarui angajat. Acestea au rolul de paravan care sa asigure un birou confortabil si sigur, dar si care sa tina zgomotul la distanta si sa asigure un mediu de lucru potrivit pentru oricine.

Aerisirea spatiului

Spatiile deschise sunt din ce in ce mai abordate in amenajarea birourilor, deoarece creeaza o atmosfera mai relaxanta decat o incapere plina. Raspandirea birourilor pe intreaga suprafata a unei camere mari este interesanta din punct de vedere estetic, dar contribuie si la cresterea productivitatii.Fiecare angajat se poate bucura de coltul sau fara sa fie deranjat, in timp ce se afla la o distanta sigura fata de colegi. O astfel de amenajare scade, intr-o anumita masura, senzatia de izolare si permite oamenilor sa poata comunica in timp ce fiecare are propriul spatiu bine definit.

Renuntarea la arhive si dulapuri

Digitalizarea este noul viitor, asa ca ar trebui sa se renunte cat mai mult la documentele fizice si sa se opteze pentru transferarea lor in modul virtual. Astfel, vor disparea riscurile de a pierde acte importante, iar toate acestea vor putea fi organizate mult mai usor.

Daca ai decis sa desfiintezi aceste spatii si ai ramas cu o camera goala la dispozitie, poti lua o noua masura de siguranta pentru a evita pierderea de informatii. In eventualitatea unor probleme cu curentul electric, pot disparea anumite documente daca acestea nu sunt salvate. Asadar, poti instala un mic generator in vechea camera a arhivei. Intra pe Masif pentru un generator de curent de calitate.Reconfigurarea birourilor

Statul pe scaun timp de 8 ore pe zi nu este intotdeauna confortabil, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra sanatatii. In astfel de situatii, se recomanda folosirea unor birouri ajustabile si a scaunelor ergonomice. Dimensiunea acestora se poate modifica in functie de preferinte, astfel incat angajatii sa poata lucra si din picioare sau sa gaseasca o pozitie in care coloana lor vertebrala sa nu aiba de suferit.

Renuntarea la cabluri

In primul rand, excesul de cabluri este deranjant din punct de vedere estetic, dand impresia unui spatiu dezorganizat in care este dificil sa te concentrezi. De asemenea, cablurile care se extind si in afara biroului pot fi un pericol pentru angajati, deoarece acestia se pot impiedica si se pot rani.

Deoarece este aproape imposibil sa renunti la cabluri in totalitate, se poate opta pentru un sistem de prindere a acestora pe sub birouri. In cazul celor care se intind pe suprafete mai mari, au fost create benzi speciale care sa le mascheze si sa previna micile accidente.

Este esential ca angajatii sa se simta cat mai confortabil la locul de munca, pentru a-si desfasura activitatea in deplina siguranta. Prin aranjarea unui spatiu cat mai bine organizat si luarea unor masuri care sa le usureze munca, acestia vor putea fi mult mai eficienti si multumiti.