Exista mai mult decat balize care pot fi amplasate la suprafata apei. Asa cum balizele marine ajuta la ghidarea traficului la nivelul suprafetelor mari de apa, balizele rutiere imbunatatesc modul in care anumite situatii sunt semnalizate la nivelul traficului rutier. Desigur, acestea ajuta si ele la ghidarea acestui tip de trafic.

Evident, balizele rutiere au o forma complet diferita de cele marine – in primul rand, le lipseste elementul care le tine la suprafata, din moment ce nu au nevoie de asa ceva.

balize directionale

Ce sunt, mai exact, balizele?

Balizele – rutiere – sunt produse reflectorizante ce au rolul, in primul rand, de a marca situatii speciale la nivelul carosabilului. Astfel, constructii, accidente sau defectiuni ale unor masini pot fi marcate cu ajutorul unor balize.Acestea pot fi utilizate si la nivelul (auto)strazilor pentru a marca zone fara acces sau zone periculoase, dupa caz.

La capitolul dimensiuni, acestea au de obicei in jur de 1m inaltime, prezinta 2 culori cu banda reflectorizanta si eventual un sistem de prindere. Exista si produse mai mici, de aproximativ 30cm inaltime – acestea au, de obicei, un sistem de prindere mai rezistent.

Cum pot fi folosite aceste balize?Dupa cum a fost mentionat, aceste balize pot fi folosite in foarte multe situatii. Totusi, cele mai comune locuri in care pot fi acestea gasite sunt santierele sau locurile unde, la momentul dat, se desfasoara activitati de constructie sau reparatie.

De exemplu, sapaturile de la nivelul carosabilului sunt marcate cu ajutorul balizelor si al benzilor de delimitare. Acestea asigura vizibilitate completa a locului cu pricina, chiar si pe timp de noapte.

Astfel, balizele fac parte, de obicei, din arsenalul echipelor de interventie in trafic sau echipelor de angajati in domeniul constructiilor/reparatiilor.

Cum iti pot fi acestea de ajutor?

Ca si administrator al unei afaceri dintr-un domeniu de tipul celor mentionate sau ca un specialist (in acelasi domeniu), balizele au rolul de a asigura vizibilitatea si scadea riscul de accidente. Cu astfel de balize pot fi marcate mai multe puncte din cadrul unui santier, de exemplu.

Astfel, poti marca intrarea in santier sau anumite utilaje fata de care angajatii ar trebui sa pastreze distanta. Drept urmare, produsele de acest tip au scopul de a mari nivelul de siguranta al unei anumite zone sau al traficului in sine.

Cum alegi cele mai bune balize?

Balizele pot fi de mai multe tipuri, in functie de marimea lor si de scopul in care vor fi folosite. De exemplu, balizele de dimensiuni mici pot fi realizate din material flexibil, pentru a nu cauza daune vehiculelor in cazul unei coliziuni.

Pe de alta parte, daca ai nevoie de balize care se pot face simtite, poti apela la produse de dimensiuni mai mari, care sunt realizate fie din plastic dur, sau chiar din metal. Totusi, exista si modele flexibile care, la fel ca produsele mici, nu provoaca daune in caz de accident.

Indiferent de tipul de balize de care ai nevoie, poti apela oricand la magazinul online Vesta. Acesta are toate cele necesare pentru echiparea completa a echipei tale de angajati!