Copiii învață prin joacă, din acest motiv părinții sunt încântați să investească în jucării care dezvoltă abilitățile mentale, fizice și sociale ale celor mici. Atunci când un copil pune mâna pe o jucărie și învață cum să se joace cu ea, își exersează abilitățile motorii, avansând astfel prin etapele dezvoltării fizice. 

Pentru o coordonare cât mai bună mână ochi, poți opta pentru jocurile de , îndemânare pentru copii de la Piciu Land. Cu ajutorul lor, copilul tău va învăța cum să tragă, să apuce, să întoarcă, să-și folosească mâinile și corpul, pentru a le manipula și a le face să funcționeze. Toate aceste exerciții sunt esențiale în dezvoltarea copilului, iar atâta timp cât este provocat să le facă în timp ce se joacă, distracție este garantată. 

Jocurile de îndemânare sunt preferate de copii deoarece se potrivesc cu mânuțele lor mici, fiind ușor de ținut și de purtat. Folosirea mâinilor pentru a poziționa piesele jocurilor în poziția adecvată ori pentru a le găsi locul potrivit, le oferă copiilor controlul suprem și posibilitatea de a exersa abilitățile motorii fine. În plus, copiilor le place să exploreze lumea din jurul lor și să învețe lucruri noi. Toate acestea fac parte din dezvoltarea și creșterea lor. Datorită aceste dorințe de cunoaștere, jucăriile de îndemânare satisfac curiozitatea copiilor, le măresc IQ-ul, fiind în același timp o sursă de distracție. 

Iată care sunt cele mai importante avantaje ale jocurilor de îndemânare:   1. Susțin și stimulează dezvoltarea motorie

Jocurile de îndemânare sunt strâns legate de dezvoltarea abilităților senzoriale și motorii la copii.

2. Ajută la dezvoltarea  creierului

De fiecare dată când copilul se joacă, impulsuri se transmit către creier. Cu ajutorul acestora, copilul exersează abilitățile de memorie și alfabetizare. Una dintre jucăriile de îndemânare deosebit de benefică pentru dezvoltarea creierului este puzzle-ul. Acest tip de activitate îl ajută pe cel mic să conștientizeze dimensiunile spațiale, îi crește durata de atenție, stimulează ablititățile de rezolvare a problemelor, ajută la coordonarea mână-ochi precum și la recunoașterea formelor și culorilor.   1. Crește IQ-ul și promovează abilități de rezolvare a problemelor

Jucăriile de îndemânare exersează coordonarea, iar asta le provoacă mintea copiilor. Atunci când așează cuburi unele peste altele, dar nu găsește echilibrul perfect, copilul le va vedea pe toate cum cad. Procesul de gândire este activat, astfel încât, la următoarea încercare va face schimbări cu rezultate benefice. 

  1. Dezvoltă gândirea creativă

Având un simț al curiozității înnăscut, copiii au tendința de a înțelege lumea înconjurătoare prin explorarea continuă a obiectelor din jur. Jucăriile de îndemânare le oferă celor mici posibilitatea unei experiențe sigure și imaginative, cu ajutorul căreia pot construi și proiecta, lucrând astfel gândirea creativă. 

  1. Prezintă lumea adulților și dezvoltă abilitățile sociale

Când spunem educație ne gândim în general la un sistem formal, dar copiii învață la fel de multe și acasă ori în natură. Cu ajutorul jocurilor de îndemânare, cei mici pot învăța cum să fie responsabili, utili și atenți, iar modelarea acestor trăsături îi va ajuta să exerseze ulterior abilitățile sociale. Atunci când se joacă împreună, copii învață despre munca în echipă, practicând situații de viață reală. Interacțiunea cu alte persoane care au interese diferite de ale lor, le oferă copiilor oportunitatea de a învăța cum să se adapteze, să colaboreze și să comunice. 

  1. Dezvoltarea simțurilor

Pe lângă faptul că oferă atât de multă distracție, jucăriile de îndemânare ajută enorm la dezvoltarea anumitor simțuri. Majoritatea se adresează auzului, văzului ori simțului tactil. Indiferent dacă au culori aprinse și strălucitoare care îmbunătățesc vederea ori dacă produc sunete care îmbunătățesc auzul, jucăriile de îndemânare ajută la formarea unei personalități complexe. Creșterea puterii de concentrare este un alt beneficiu oferit de acest tip de jucării, deoarece copiii trebuie să fie atenți pentru perioade îndelungate de timp, adecvate vârstei lor, pentru a rezolva o anumită sarcină.